Fellestjenester BYGG i finalen

 
Fellestjenester BYGG i finalenBildet: Kari Befring Bjørnstad. Foto: Bjørn Hugo Pettersen/Direktoratet for byggkvalitet
Fellestjenester BYGG er nominert som en av tre finalister til å vinne Digitaliseringsprisen 2019. Prisen deles ut til årets digitale suksesshistorie i offentlig sektor.

- I dag er det krevende å søke om byggetillatelse. Vi arbeider med brukerretting og selvbetjening for å gjøre søknadsprosessen enklere og mer forutsigbar, sier Kari Befring Bjørnstad, fagdirektør for digitalisering i Direktoratet for byggkvalitet i en pressemelding.
Med Fellestjenester BYGG har direktoratet etablert en tjenesteplattform på Altinn basert på nasjonale fellesløsninger som sjekker byggesøknader mot gjeldende regelverk og sikrer informasjonsflyt mellom alle berørte parter i en byggesak.

Suksesshistorie
- Vi er stolte av å være én av tre som skal kåres til årets digitale suksesshistorie i offentlig sektor. I løpet av et år behandles omtrent 90 000 byggesøknader. Både profesjonelle aktører og privatpersoner vil ha god nytte av tjenestene som utvikles på Fellestjenester BYGG, sier Bjørnstad.
Et viktig grep i direktoratets strategi er å legge til rette for at kommersielle leverandører kan utvikle digitale tjenester for byggesak.
- Vi satser på å utløse innovasjon i markedet og sunne forretningsmodeller, sier Bjørnstad.

Digital nabovarsler
En ny tjeneste som er blitt tilgjengelig gjennom Fellestjenester BYGG er digitalt nabovarsling som nå tilbys av to leverandører. Over 60 000 nordmenn har hittil fått nabovarsling digitalt. Digital nabovarsling gjør det enklere og billigere å sende ut nabovarsler og samle inn kvitteringsliste, samtykker og merknader.
Digitaliseringsprisen deles ut på Difis digitaliseringskonferanse 11. juni. Vinneren stemmes fram blant deltakerne på konferansen.

Se mer om Digitaliseringskonferansen.

Se mer om Fellestjenester BYGG.

 

 
 
 
 

Stilling ledig

Vise alle ledige stillinger

Byggekostnadskalkulator

Byggekalkulatoren gir deg et enkelt prisanslag for byggeprosjekter basert på areal og geografisk område.

Avansert byggekostnadskalkulator
Klikk her for å logge inn

Produktnyheter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Siste papirutgave

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår