FEIN med to nye magnetkjernebormaskiner

 
FEIN med to nye magnetkjernebormaskiner
Den minste magnetkjernebormaskinen på markedet og den mest universelle, batteridrevne magnetkjernebormaskinen som borer opp til 35 mm
  • FEIN KBC 35: unik kompakt magnetkjernebormaskin med vinkelgir
  • Lav høyde på 169 mm for boring i f.eks. stålbjelker eller i kjøretøykonstruksjoner
  • Problemløser for installasjonsarbeid i metall
  • Veier bare 7,5 kg, det er den letteste magnetkjernebormaskinen på markedet

 

  • FEIN AKBU 35: universell batteridrevet magnetkjernebormaskin
  • Hurtig arbeidsfremgang takket være børsteløs motor med tacho elektronikk
  • Nye FEIN HighPower batterier med battericeller med høy strømeffekt
  • Mobilt arbeid: Kompakt design med vektoptimalisering, veier bare 12,8 kg


FEIN presenterer to nye kjernebormaskiner for bordiametre på opptil 35 mm: KBC 35 er den minste og letteste magnetkjernebormaskinen med vinkelgir. Den tilhører FEINs kompakt klasse, og er utviklet for bruk i svært små/trange områder. Den batteridrevne FEIN AKBU 35 er det nyeste tillegget til universalklassen: Som en meget allsidig ledningsfri kjernebormaskin, ble den utviklet spesielt for mobilt arbeid på byggeplassen eller i verkstedet. De to magnetkjernebormaskinene vil være tilgjengelige hos fargehandlere fra desember 2017.

Problemløser - verdens minste magnetkjernebormaskin
FEINs KBC 35 magnetkjernebormaskin har et kompakt design du ikke finner andre steder på markedet. FEIN utviklet denne for å løse installasjonsproblemer: Med en høyde på bare 169 mm håndterer maskinen kjerneboring i små/trange steder som ikke kan nås av tradisjonelle kjernebormaskiner. For eksempel passer FEIN KBC 35 i en HEB 200 stålbjelke. Den kan også brukes steder med begrenset rom i f.eks. kjøretøy og tilhengerkonstruksjon/reparasjon.

FEIN har utstyrt maskinen med en fast motor og en spindelhylse. Takket være den lave høyden, kan brukerne bruke denne modellen til å arbeide i trange rom. Bredden på tvers av hjørner på 33 mm tillater også arbeid svært nær kanten. Høy girkasse posisjonering gir en god oversikt over verktøyet og borepunktet. I tillegg lar skralleverktøyet deg betjene maskinen enkelt og på en plassbesparende måte. Et slagområde på 46 mm tillater snitt dybde opptil 35 mm. Med bare 7,5 kg, kan den letteste magnet-kjernebormaskinen på markedet brukes vertikalt og over hodet. FEIN produserer alle komponenter fra lett, høystyrket støpt aluminium og har også optimalisert vekten på de kraftige magnetene. Alle komponenter er konstruert for å være av ekstremt god kvalitet og i stand til å tåle høye belastninger og tøff bruk i industri og håndverk. 

En hastighetsstabil 1100 W FEIN motor med tacho elektronikk sikrer høyt dreiemoment. De kompakte kjernebormaskinene har høyre/venstre gang med en elektronisk seks-trinns hastighetsinnstilling. Maskinen er dermed i stand til å håndtere alle boringer, for eksempel kjerneboring, spiralboring, gjenging og forsenkning ved bruk av egnet tilbehør. Magneten med en holdekraft på 10.000 N sikrer sikkert feste til underlaget. En vippesensor stopper umiddelbart maskinen hvis den løsner. Det enkle og brukervennlige betjeningskonseptet med praktisk display av magnetholdestyrke er montert direkte i brukerens synsfelt. 
 
Den mest universelle, batteridrevne magnetkjernebormaskinen på markedet 
Et annet nytt produkt er den svært allsidige FEIN AKBU 35 PMQ magnetkjernebor-maskinen. Den batteridrevne maskinen gjør det mulig for kjerneboring med diameter opptil 35 mm, spiralboring opptil 18 mm og gjenging opp til M14. Den er også god til forsenking og brotsjing. Takket være høyre/venstre gang og seks elektroniske hastighets-innstillinger, kan hastigheten tilpasses enhver applikasjon. Med hastigheter som starter ved 130 rpm, kan man fint bruke denne til gjenging. Den batteridrevne magnet-kjernebormaskinen er utstyrt med en dobbel sleide, og dekker et stort slagområde på 260 mm. En MT2-innfesting gjør maskinen kompatibelt med typiske verktøy som for eksempel spiralbor, forsenker og forsenker bor. 
 
Den børsteløse FEIN PowerDrive-motoren med tacho elektronikk gir et høyt dreiemoment og har en høy overbelastningskapasitet. FEIN utviklet det nye HighPower-batteriet ved bruk av celler med høy strømeffekt, spesielt for elektroverktøy med meget høy ytelse. 18 V lagringsbatteri med 5,2 Ah leverer etter nåværende vurdering 75 prosent høyere enn FEIN Li-ion-batterier for kontinuerlig god arbeidsprosess med høy hastighetsstabilitet. Det gir også 40 prosent flere boringer på en batteriladning og er det letteste batteriet i sin klasse. FEIN SafetyCell-teknologien beskytter batteriet og maskinen mot overbelastning, overoppheting og total utladning. FEIN AKBU 35 PMQ veier bare 12,8 kg, og er den letteste batteridrevne magnetkjernebormaskinen på markedet for hulldiametre på opptil 35 mm. Takket være sin kompakte design er den spesielt egnet til boring av hull i ferdig monterte stål- og metallkonstruksjoner. 
 
Den permanente magneten med en holdekraft på 9000 N har en spesielt smal og lett konstruksjon. Maskinen kan bli spent fast for vertikalt og arbeid over hodet, og hjelper brukeren å forsiktig plassere verktøyet. Den permanente magneten holder selv maskinen, hvis for eksempel batteriet går tomt. En praktisk indikator viser på et øyeblikk om alle forholdene for sikker kjerneboring er på plass. På jevne og rene overflater trenger materialet bare å være 8 mm tykt. En tippsensor integrert i borspindelen registrerer hvis maskinen glir og stopper borspindelen med en gang. Kjernebormaskinens betjeningspanel er plassert direkte i brukerens synsfelt. 
 
 
 

 
 
 
 

Stilling ledig

Vise alle ledige stillinger

Byggekostnadskalkulator

Byggekalkulatoren gir deg et enkelt prisanslag for byggeprosjekter basert på areal og geografisk område.

Avansert byggekostnadskalkulator
Klikk her for å logge inn

Produktnyheter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Siste papirutgave

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår