Fasadeskifer – et bærekraftig og vedlikeholdsfritt alternativ

 
Fasadeskifer – et bærekraftig og vedlikeholdsfritt alternativ
Skifer er et velegnet fasademateriale i et tøft nordisk klima. Gode monteringssystemer og høy kvalitet på skiferen gir en tilnærmet vedlikeholdsfri fasade i generasjoner. Cupa tilbyr ulike festeordninger med synlig og usynlig feste samt et stort utvalg av størrelser, formater og farger.

ANNONSE

Utviklet sammen med danske arkitekter og entreprenører for et nordisk klima, er CUPACLAD® et nyvinnende fasadesystem med naturskifer. Bruk av sterke skiferheller og nye festesystem gjør CUPACLAD® til et konkurransedyktig og bærekraftig fasadesystem for alle typer bygg. Løsningene har hatt suksess i Danmark og får nå rask utbredelse i Europa. CUPACLAD® åpner nye mulighet for design med skifer.

- Stoneart har stor tro på̊ fasademarkedet for naturskifer. Å kunne jobbe med den ledende skiferprodusenten gir oss og kundene mange fortrinn. Gjennom sitt danske datterselskap har fasadeløsningene blitt utviklet gjennom mer enn 25 år i et klima og under værmessige forhold som ligner på vårt, uttaler Morten Lie, daglig leder i Stoneart AS.

Skifer - naturlig - bærekraftig
Skifer er et 100% naturprodukt, skånsomt hentet ut av naturen og foredlet med enkle verktøy. Uten noen form for tilsetninger er skifer et bærekraftig alternativ til industrielt fremstilte fasadeløsninger. En undersøkelse fra Frankrike i 2014, viser at bruk av skifer belaster miljøet vesentlig mindre knyttet til vann- og energiforbruk og utslipp til atmosfæren, enn metallbaserte og kjemisk fremstilte materialer.

Med en forventet levetid som overgår alle andre fasadeløsninger - med minimalt vedlikehold underveis, er skifer på fasaden et godt økonomisk alternativ. En skiferfasade er et ventilert system med en luftstrøm mellom skiferen og den bakenforliggende konstruksjonen. Dette beskytter og sikrer en lang levetid for bygget. Skifer er også et brannsikkert alternativ.

Passer til alle bygg
CUPACLAD® kan monteres på de fleste eksisterende bygg. Systemet, med aluminiumsskinner, kroker/skruer og skifer, bygger ca 50 mm, avhengig av system og skifertype. Vekt på systemet er fra 20 kg pr kvadratmeter.

Systemene er tilrettelagt for utvendig etterisolering. Det gjør fasadeskifer til et aktuelt produkt i Enovas tiltak rettet mot oppgradering av bygningskroppen på hus bygd før 1990. Enova støtter slike energitiltak med inntil 150.000 kroner.

Enkel montering
Montering av skiferfasade krever ikke spesialkompetanse på skifer eller spesialverktøy. Det er ingen tunge enheter og kan enkelt monteres fra stillas eller sakselift på høyere bygg. Det inngår ingen kjemi-, plast- eller limprodukter som er sårbare ved fuktig og kaldt klima. Montering kan gjøres hele året.

Sertifisering og kvalitetskontroll
Som verdens største skiferprodusent - med produksjon av skifer til mer enn 130 tak hver dag året rundt - er Cupa Pizarras ledende i innen kvalitetsikring. Fasadesystemene er utviklet i Danmark og skiferen er sertifisert av det spanske morselskapet hos ledende europeiske sertifiseringsvirksomheter. Cupa Pizarras er også ledende innen kvalitetskontroll. Hver pall med skifer til fasade og tak er merket med informasjon der en identifiserer a) produksjonsdato b) testing og tekniske data og c) den enkelte skiferarbeider og kvalitetskontrollør.

Stoneart AS
Stoneart er en stor aktør i skifermarkedet i Norge. På takskifer, forblending av vegg og mur samt skifer og granitt for gulv og terrasse/uteplass. Fra kontoret i Larvik betjenes kunder over hele landet og i våre naboland. Det er utstilling av produktene i Larvik og på Norsk Hyttesenter utenfor Oslo. Med produkter fra Norge og utlandet bidrar vi til å utvikle det norske steinmarkedet. Gjennom fokus på kunnskap, kvalitet og godt håndverk, har vi blitt Gasellebedrift 5 år på rad.

Mer om fasadeskifer finner du på www.fasadeskifer.no.

Besøk vår hjemmeside www.stoneart.no og kontakt oss på 3317 9980 eller post@stoneart.no. Vi vil gjerne bidra med våre skiferprodukter og kunnskap til dine prosjekter.

 

 
 
 
 

Stilling ledig

Vise alle ledige stillinger

Byggekostnadskalkulator

Byggekalkulatoren gir deg et enkelt prisanslag for byggeprosjekter basert på areal og geografisk område.

Avansert byggekostnadskalkulator
Klikk her for å logge inn

Produktnyheter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Siste papirutgave

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår