Farvel uten takk til Olemic

 
Farvel uten takk til OlemicBildet: Olemic Thommesen (H) Foto: Stortinget
Så kom den politiske beslutningen som de fleste politisk interesserte visste ville komme før eller senere. En enstemmig stortingsgruppe i KrF hadde ikke lenger tillit til Stortingspresident Olemic Thommessen.

Av Odd Borgestrand

Byggeskandalen måtte få følger, og det er Stortingspresidenten som bærer hovedansvaret, selv om han i flere uker har skjøvet ansvaret over på en direktør som valgte å trekke seg . En stortingspresident er avhengig av et politisk flertall. Det flertallet eksisterer ikke lenger, og dermed innså til slutt både Høyre og Thommesen at løpet var kjørt. 

Hvem som blir ny stortingspresident, vil bli klart i løpet av noen dager, og mest sannsynlig vil også den nye presidenten bli hentet fra et skadeskutt Høyre, som ikke innså tidsnok at partiet selv kunne tatt regien som følge av byggeskandalen.

Til NRK sier KrF-leder Knut Arild Hareide at det var stortingspresidentens ansvar å følge opp den knusende rapporten fra Riksrevisjonen i juni i fjor. På dette feltet har Stortingets presidentskap ikke fulgt opp sine plikter, og dermed var det ingen vei utenom å gi Thommesen sparken som president i landets nasjonalforsamling.

Hareide mener mange har ansvaret for byggeskandalen, men at det tross alt er presidenten som har sittet med det øverste ansvaret. I følge NRK er det tre kandidater til vervet som stortingspresident. De tre er Trond Helleland, Tone Trøen og Svein Harberg. Helleland blir betegnet som president, og da vil i så fall dagens parlamentariske nestleder Tone Trøen, rykke opp og bli leder i Høyres gruppe.

 

 

 
 
 
 

Aktivitetskalender

Vis alle

  

Nytt om navn

Vis alle

  

Bygg Reis Deg 2017

Vis alle

  

Prosjektnyheter

Vis alle

  

Produktnyheter

Vis alle

  

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår