Fantoftparken fylles opp

 
Fantoftparken fylles oppBildet: Fantoftparken skal sertifiseres etter miljøstandarden BREEAM Excellent og er støttet av Enova. Det blir utstakt bruk av massivtre, og bygget kommer også til å ha betydelig egen energiproduksjon gjennom solceller på taket og geobrønner. Illustrasjon: LINK arkitektur
Nordr har skrevet kontrakt med World Kinect Energy Services om leie av 1000 m2 på Fantoftparken i Bergen.

Dermed er et av få nye næringsbygg som ferdigstilles i Bergen i 2021 nesten fullt utleid. Fantoftparken er på 6.500 m2 og blir Bergens mest bærekraftige kontorbygg.

- Vi ser at vi er i ferd med å sette en ny standard for kontorbygg i Bergen. Vårt store mål i sluttfasen er å oppnå sertifiseringen BREEAM Outstanding. Det vil i så fall være det første bygget i Bergen som oppnår denne sertifiseringen. Vi ser også at dette gir god betalingsvilje hos leietakerne, sier prosjektleder i Nordr, Kristoffer Evjen i en pressemelding.

- Vår satsing på et bærekraftig bygg har gjort at vi også har fått gode lånevilkår gjennom såkalt grønn finansiering fra DNB. Fantoftparken er bygd i massivtre og vil levere et svært lavt klimafotavtrykk. Vi har fått støtte fra Enova for å kunne satse på helt ny batteriteknologi slik at alle overskuddsenergi som produseres gjennomsolceller på taket kan lagres og brukes når produksjonen er lav, sier Evjen.

I tillegg vil kontorbygget basere seg felles mobilitetsløsninger som minimere bruken av privatbiler og det er kun 25 parkeringsplasser tilgjengelig for 300 kontorplasser.

Overlevering til leietakerne vil skje i februar 2021.

Fakta om Nordr:
Nordr Eiendom har totalt 18.800 leiligheter under utvikling i Norge og Sverige. I alt jobber det 180 ansatte i selskapet i Norge og Sverige. Nordr eies av et konsortium bestående av Fredensborg AS, Fredensborg Bolig AS, Norwegian Property ASA og Union Real Estate Fund III Holding AS. Selskapet har kontor i Oslo, Bergen, Trondheim og Stavanger i Norge og i Stockholm, Gøteborg og Malmø i Sverige. Baard Schumann er konsernsjef.

 

 
 
 
 

Stilling ledig

Vise alle ledige stillinger

Byggekostnadskalkulator

Byggekalkulatoren gir deg et enkelt prisanslag for byggeprosjekter basert på areal og geografisk område.

Avansert byggekostnadskalkulator
Klikk her for å logge inn

Produktnyheter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Siste papirutgave

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår