«Fang energityven» fanget 7,2 kWh per m2

 
«Fang energityven» fanget 7,2 kWh per m2- Vi får samme resultatet hvert år vi er ute, cirka 7 kWh per m2, så dette gir nok et bra bilde på hva energi¬tyver stjeler fra norske bygg, sier rådgiver Kjell Petter Småge i Grønn Byggallianse. (Foto: Tekniske Nyheter).
Årets ”Fang energityven” avdekket tiltak som kunne gitt en besparelse på 7,2 kWh per kvadratmeter. I 2017 det det ble avdekket 6,9 kWh per kvadratmeter.

-De årene vi har gjennomført ”Fang energityven”, så har det vært mellom 5 til 9 kWh per m2 som har blitt avdekket, sier rådgiver Kjell Petter Småge i Grønn Byggallianse i en pressemelding.

70 bygg var med

Resultatet av årets ”Fang energityven” ble presentert på ”Årets grønne drifts­konferanse” den 14. november. I år var det opptil 70 bygg som var med.

-Hvis vi ganger opp resultatet med de 40 millioner kvadratmetrene medlemmene Grønn Byggallianse disponerer, så er det snakk om en besparelse på 280 GWh, og da nærmer vi oss et halvt Alta-kraftverk, sier Småge som fortsetter:

-Dette viser et øyeblikksbilde på hva man egentlig kan finne. Mange sier at den feilen vi fant, ikke ville holdt et helt år. Så man kan ikke regne det inn som en årlig energireduksjon. Hadde vi dratt ut to måneder senere, så ville kanskje lyset vært fikset, men da kunne det vært noe annet som var galt, sier han.

  - Vi får samme resultatet hvert år vi er ute, cirka 7 kWh per kvadratmeter, så dette gir nok et bra bilde på hva energityver stjeler fra norske bygg. Noen av medlemmene våre synes dette er så interessant, at de skal gjennomføre ”Fang energityven” tre ganger i året for å få med seg alle sesongene, avslutter Småge.

 

(Kilde: Tekniske Nyheter/Stig Granås)

 

 
 
 
 

Stilling ledig

Vise alle ledige stillinger

Byggekostnadskalkulator

Byggekalkulatoren gir deg et enkelt prisanslag for byggeprosjekter basert på areal og geografisk område.

Avansert byggekostnadskalkulator
Klikk her for å logge inn

Produktnyheter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Siste papirutgave

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår