Ett skritt nærmere Ocean Space Centre

 
Ett skritt nærmere Ocean Space CentreBildet: Ocean Space Centre vil erstatte dagens marintekniske forskningssenter, Ocean Space Centre, på Tyholt. Foto: Statsbygg
Statsbygg har engasjert Gottlieb Paludan Architects som rådgivere i arbeidet med grunnlaget til en reguleringsplan for Ocean Space Centre på Tyholt i Trondheim.

Ocean Space Centre Laboratories skal inneholde større laboratorier og forsknings- og undervisningsarealer for cirka 1000 ansatte og studenter. Det er anslått at nybygget vil bli nærmere 50.000 kvadratmeter. Senteret vil bli viktig for verdiskapingen i havnæringene de neste tiårene.

- Ocean Space Centre skal bli et moderne forsknings- og teknologiutviklingssenter for NTNU og SINTEF. Statsbyggs forstudie viste at det er mulig å innplassere senteret på Tyholt, men at det vil krev en omregulering av tomten. Arbeidet med å lage grunnlaget for denne reguleringssaken starter nå, forteller prosjektleder Simen Bakken i Statsbygg, i en pressemelding.

Senteret planlegges med flere laboratorier i form av store basseng der man kan teste og forske på modeller av for eksempel plattformer og båter. I tillegg planlegges det laboratorier der man kan teste ulike typer motorer og konstruksjoner med stor vekt på klima og miljø.

Gottlieb Paludan Architects er innleid for å utarbeide grunnlaget for reguleringsplanen for Ocean Space Centre. Selskapet har gjennom sin rammeavtale med Statsbygg bistått med flere reguleringsoppdrag. De har bred erfaring fra campusplanlegging og har bistått med campusplanlegging i Trondheim, Stavanger, Molde, Ålesund og Harstad. 

 

 
 
 
 

Stilling ledig

Vise alle ledige stillinger

Byggekostnadskalkulator

Byggekalkulatoren gir deg et enkelt prisanslag for byggeprosjekter basert på areal og geografisk område.

Avansert byggekostnadskalkulator
Klikk her for å logge inn

Produktnyheter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Siste papirutgave

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår