Ett skritt nærmere battericellefabrikk i Rana

 
Ett skritt nærmere battericellefabrikk i RanaBildet: Norconsult er valgt som leverandør av prosjekteringstjenester, i konkurranse med totalt 17 tilbydere.
Freyr inngår rammeavtale med Norconsult for prosjekteringstjenester på bygging av battericellefabrikk i Mo i Rana.

– Vi blir det første konsulentselskapet som skal levere prosjekteringstjenester på bygging av en batterifabrikk i Norge. Dette er kjempespennende, forteller en oppstemt Morten Rimer, kontorleder for Norconsults kontorer i Mo i Rana og Mosjøen, i en pressemelding.

Avtalen ble signert av Freyrs chief operating officer, Einar Kilde, som vil ha hovedansvaret for oppbyggingen av battericellefabrikken, og Christian Tovås - Freyrs prosjektleder for bygg og infrastruktur.

For å møte en økt etterspørsel etter litium-ion-battericeller har Freyr AS startet arbeid for å etablere et storskalaanlegg for produksjon av battericeller, og gjennom en prosess er Rana valgt som vertskommune for etableringen. 

Flere rammeavtaler skal signeres

– Dette er den første av fire rammeavtaler Freyr signerer, forteller Kilde. De andre er en internasjonal rammeavtale på battericelleteknologi, en på generelle rådgivningstjenester og en innen prosjektledelse.

Norconsult er altså valgt som leverandør av prosjekteringstjenester, i konkurranse med totalt 17 tilbydere. Prosjekteringstjenestene Norconsult skal levere er innen bygg og infrastruktur. Dette vil inkludere arkitekter, bygningsingeniører, elektroingeniører, VVS-ingeniører, prosessingeniører og ressurser innenfor vann og avløp samt vei og samferdsel.

Sikrer lokal kompetanse

– Det at vi er med blant de første som skal prosjektere en battericellefabrikk i Norge er utrolig spennende og gir oss mange muligheter fremover, sier Rimer.

– Et av Freyrs viktige fundamenter er å bidra til å bygge kompetanse lokalt. Når Norconsult benyttes av oss på rammeavtalen, opparbeider de seg kompetanse som er spesifikk og aktuell på etablering av andre battericellefabrikker. For Freyr er det en trygghet i å ha solide konsulentbedrifter med seg i prosessen, avslutter Einar Kilde i Freyr.

 

 
 
 
 

Stilling ledig

Vise alle ledige stillinger

Byggekostnadskalkulator

Byggekalkulatoren gir deg et enkelt prisanslag for byggeprosjekter basert på areal og geografisk område.

Avansert byggekostnadskalkulator
Klikk her for å logge inn

Produktnyheter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Siste papirutgave

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår