Et godt år for BREEAM-NOR

 
Et godt år for BREEAM-NOR
NGBC går inn i det nye året full av BREEAM-entusiasme.

Fjoråret var utvilsomt et godt år for BREEAM i Norge. Ved inngangen til det nye året har NGBC utstedt totalt 50 BREEAM-NOR-sertifikater for design- og ferdigstillelsesfasen. Hele 33 av disse kom i løpet av 2015.
Trykk her for en oversikt over alle byggene med BREEAM-NOR sertifikat og se hvor de befinner seg.

En halv million kvadratmeter
Totalt finnes det nå over en halv million kvadratmeter BREEAM-NOR-klassifisert bygningsmasse. Om lag 70 prosent av de klassifiserte byggene befinner seg i Oslo-området, men også andre, deriblant Stavanger, Bergen og Trondheim, kan alle skilte med nye BREEAM-klassifiserte bygg i året som gikk.
– Vi ser at BREEAM-NOR til en viss grad kan synes som et Oslo-fenomen, men det gleder oss å se at flere og flere nye steder setter seg på kartet. Nå har vi BREEAM-registrerte bygg i hele 14 av 19 fylker, målet må være at hele landet skal være representert innen utgangen av 2016, sier Kjersti Folvik, daglig leder i NGBC.

Sertifikater på rekordtid
Blant sertifikatene som har blitt utstedt det siste året er det flere som har kommet på rekordtid. For prosjektet Trapphuset i Trondheim tok det kun ni dager fra revisors rapport ble sendt inn, til utvikler, ROM Eiendom, mottok BREEAM-sertifikatet som bevis på at prosjektet hadde oppnådd klassifiseringen Very Good.
– Dette er gode nyheter for alle som jobber med BREEAM. At prosessen nå går lettere viser at BREEAM-NOR er på vei til å forankres i næringen og at all den erfaringen som er opparbeidet, både i prosjektene, hos revisorer og rådgivere og i markedet generelt, nå kommer de eksisterende BREEAM-prosjektene til gode, sier Folvik.

BREEAM-NOR 2016
Den store samtaleemnet i året som gikk var uten tvil utviklingen av ny BREEAM-NOR manual. En hel bransje engasjerte seg med frivillig deltagelse i arbeidsgrupper og innspill til utformingen av den nye manualen. Forslaget er nå ferdigstilt og ligger til endelig godkjenning hos BRE (Building Research Establishment) i England, som eier BREEAM-verktøyet. BRE har 8 ukers behandlingstid og avhengig av deres tilbakemelding, anslår NGBC at ny manual vil lanseres rundt påsketider.
– Uten alle dugnadstimene som er lagt ned blant våre medlemmer og ellers i bransjen, ville vi aldri hatt et så godt produkt som det vi nå er på vei til å få. Vi kan med stolthet si at dette er bransjens eget verktøy utviklet av bransjen selv, og vi gleder oss til det ferdige resultatet foreligger, sier Folvik

 

 
 
 
 

Stilling ledig

Vise alle ledige stillinger

Byggekostnadskalkulator

Byggekalkulatoren gir deg et enkelt prisanslag for byggeprosjekter basert på areal og geografisk område.

Avansert byggekostnadskalkulator
Klikk her for å logge inn

Produktnyheter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Siste papirutgave

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår