Et av Europas smartest bygg er solgt

 
Et av Europas smartest bygg er solgtBildet: Karvesvingen 5 på HasleLinje
Clarkson Platou Real Estate kjøper aksjene i Karvesvingen 5 AS fra AF Gruppen og Höegh Eiendom.

Det har vært stor interesse for det nyoppførte smartbygget som er proppfullt av moderne sensorteknologi og fremtidsrettede løsninger.

- Vi er svært fornøyde med transaksjonen. Vi får nå betalt for 10 års arbeid med å skape et attraktivt bygulv rundt historiske bygninger på HasleLinje. Området fremstår nå som en tilnærmet ferdig utviklet bydel; Et levende sted som begeistrer med butikker, serveringssteder, skole og boliger. I april ferdigstiller vi dessuten et nabolagshotell som vil bidra til ytterligere aktivitet på området, sier Birthe Smedsrud Skeid, finansdirektør i Höegh Eiendom, i en pressemelding.

Hovedleietaker ATEA flyttet inn i det 18 000 kvm store kontorbygget første kvartal 2020. Det har vært stor interesse for konseptet rundt smartbygg fra bransjeaktører innen IT og telekom, og bygget var tilnærmet fullt utleid ved ferdigstillelse. Entreprenør har vært AF Gruppen, og bygget er BREEAM-NOR Excellent miljøsertifisert. Höegh Eiendom vil fortsette forvaltningen av bygget etter salget.

- Vi tror grunnen til at vi har lykkes er vi kan tilby et godt og gjennomarbeidet produkt, god tilgjengelighet og etableringen av det som har blitt en media-og teknologihub. Med dette har vi tiltrukket oss innovative og moderne virksomheter som viktige leietakere på HasleLinje. Inkludert bygg under oppføring ligger ledigheten på HasleLinje p.t på 4,8%, hvilket er svært tilfredsstillende. Nå ser vi frem til å utvikle de resterende tomtene, sier Otto Groth, direktør i AF Eiendom.

- Dette har vært et utrolig spennende prosjekt å jobbe med. Investormarkedet har tatt vel imot dette fremtidsrettete bygget. Mange av investorene vi har snakket med er imponert av design- og interiørkonseptet, som er orientert rundt en møteplass for alle leietakerne i bygget, sier Stian Nicolaus, managing partner i Clarksons Platou Real Estate.

Union Gruppen har vært megler for transaksjonen.

 

 
 
 
 

Stilling ledig

Vise alle ledige stillinger

Byggekostnadskalkulator

Byggekalkulatoren gir deg et enkelt prisanslag for byggeprosjekter basert på areal og geografisk område.

Avansert byggekostnadskalkulator
Klikk her for å logge inn

Produktnyheter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Siste papirutgave

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår