Entek AS - nytt navn og visjonære eiere

 
Entek AS - nytt navn og visjonære eiereBildet: Her på Vøienenga i Bærum kommune skal de gamle lokalene til Entreprenørteknikk AS pusses opp og det nye firmanavnet Entek AS vil ha en av flere baser nettopp her, forteller de nye eierne, Tommy Lindahl (t.v) og Lennart Svartnes Miljkovic. Foto: Odd Borgestrand
Entreprenørteknikk AS i Larvik har fått nye eiere og endrer også navn til Entek AS. De nye eierne, Tommy Lindahl (37) og Lennart Svartnes Miljkovic (42) har begge lang fartstid innen bygg og anlegg. Nå påtar de seg nå oppgaven med å gjenskape tilliten til et firma de mener har fått et ufortjent dårlig rykte i Oslo-området, men som står svært sterkt i Vestfold og Buskerud.

Av Odd Borgestrand 

Lindahl blir daglig leder i Entek. Han har flere år bak seg i firmaer som Hæhre og Kaare Mortensen Oslo/Akershus AS, et solid entreprenørfirma innen kommunalteknikk. Det var her han ble godt kjent med sin prosjektleder-kollega Lennart Svartnes Miljkovic, som i 2015 også etablerte Olimb Entrepnor AS i Mo i Rana.  Lennart Svartnes Miljkovic blir arbeidende styreleder og i tillegg blir Linn Kathrin Bjørnø med som administrasjonsleder.

Nå er de to klare for å bygge videre på et firma som har mange svært dyktige medarbeidere med ingeniører og en rekke medarbeidere med ADK-bevis, en godt utstyrt maskinpark, en god ordrereserve og et stort potensial innen grunnarbeider, vann og avløp og annen infrastruktur. Her er det en maskinpark som er nedbetalt og det er en solid positiv egenkapital.
- Tida er moden for oss nå, slår de to entreprenørene fast overfor Bygggfakta.

Overlater til yngre krefter
Geir Aursnes etablerte Entreprenørteknikk i 1991 og bygde seg opp som en totalentreprenør på utførelse kommunaltekniske prosjekter innen infrastruktur, bygg og anlegg i Østlandsområdet. I en alder av 68 år ønsket Aursnes nå å overlate driften til yngre krefter, og duoen Lindal og Miljkovic er godt fornøyd med den overdragelsesavtalen som er inngått.
- Vi registrerer at medarbeiderne har et eierforhold til firmaet og at de har en yrkesstolthet som vi er helt avhengig av for å lykkes. Det er også hyggelig at vi som nye eiere er blitt godt mottatt. At vi skal utvide arbeidsspekteret til mer enn VA-jobber for kommuner er også blitt positivt mottatt av de ansatte. De er også innstilt på å bli med på oppdrag i et større geografisk område. Vi ser for oss det sentrale Østland med alle fylkene rundt Oslofjorden som det naturlige nedslagsfeltet, sier Lindahl.

De to vet hva de går til, selv om de har registrert noen negative medieoppslag i forbindelse med et oppdrag Entreprenørteknikk var uheldig med et VA-prosjekt for Bærum kommune.  Kommunen gikk til sak mot selskapet og vant på alle punkter. Larviksfirmaet ble dømt til å tilbakebetale et beløp på 1,3 millioner kroner, inkludert saksomkostninger.

Et solid nettverk
- Vår fordel er at vi kan begynne med blanke ark som nye eiere, og vi har ikke hendelser av denne typen hengende over oss.   Entreprenørteknikk har i alle år vært en trygg og god arbeidsplass og utført hundrevis av vellykkede oppdrag. Dessverre kan det skje feilskjær i ethvert firma, og slike hendelser må vi gjøre alt vi kan for å unngå, sier Lennart Svartnes Miljkovic.

Etter nærmere 20 år i bransjen har vi tvert imot bygget opp et solid nettverk, og vi har gode referanser på de oppdragene vi har vært med på i andre selskaper.  Vi er også godt fornøyd med at vi de nærmeste ukene er i posisjon for å signere flere store prosjekter. Vi har ikke målsetting om å bli store totalentreprenører, men tvert imot tilby de store aktørene det vi er best på som underentreprenører. Da tenker vi først og fremst på grunnarbeider og anleggsdrift generelt.  Vi mener vi er gode på prosjektgjennomføring og økonomistyring, og i tett dialog med egne ansatte og våre oppdragsgivere skal vi levere i henhold til de kontrakter vi inngår, lover de to.

Fokusområder
De siste årene har Entreprenørteknikk i stor grad vært en VA-entreprenør, men nå ønsker Lindahl og Svartnes Miljkovic gjennom sitt nye selskap Entek AS å rette fokus mer mot komplette grunnarbeider, inklusiv vann- og avløp i større boligprosjekter i Oslo og Akershus. Han mener også rørfornying er et naturlig satsingsområde, siden firmaet har både kompetanse og utstyr for dette.
2018 blir et år med stabilisering og omstrukturering, i tillegg til at vi skal gå aktivt ut i markedet og fortelle hva vi er gode på. Så satser vi på en god omsetning og et positivt resultat fra og med 2019, sier Tommy Lindahl.

Brenner for jobben
Som eiere av Entek AS er ikke Lindahl og Svartnes Miljkovic underlagt de samme strenge krav til arbeidstidsbestemmelser som sine ansatte. De er innstilt på mange og lange dager, men som småbarnsfedre har de avklart dette på hjemmebane før signering.
- Nå blir det mye jobb, men også frihet til å sette av kvalitetstid med familien, sier de to optimistisk. Dette er noe vi brenner for, og da blir det også lystbetont, sier de to som går rett fra intervju til spennende forhandling om et større oppdrag i Oslo-området.

 

 
 
 
 

Aktivitetskalender

Vis alle

  

Nytt om navn

Vis alle

  

Bygg Reis Deg 2017

Vis alle

  

Prosjektnyheter

Vis alle

  

Produktnyheter

Vis alle

  

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår