Enorme verdier på framtidens byggeprosjekter

 
Enorme verdier på framtidens byggeprosjekterBoligprosjekter Totalt er det registrert 4 725 prosjekter innen bolig, til en samlet verdi av 1 164 milliarder kroner, som gir en gjennomsnittlig verdi på 246 millioner per prosjekt. Andelen utgjør 29,8 prosent av alle registrerte prosjekter i antall og 32,9 prosent av den registrerte verdien.
Totalt var det ved årsskiftet registrert 15 864 fremtidige byggeprosjekter, til en samlet verdi av 3 544 864 millioner kroner. Det gir en gjennomsnittlig verdi på 223 millioner kroner per prosjekt.

av Pål Engeseth

Tallene er hentet fra Byggfakta-live databasen.

Byggfakta har laget en kommunerapport, som publiseres siste halvdel av mai 2019. I den forbindelse har vi også kartlagt andelen bolig, næring, offentlige bygg og vei, vann og avløpsprosjekter.

Boligprosjekter

Totalt er det registrert 4 725 prosjekter innen bolig, til en samlet verdi av 1 164 milliarder kroner, som gir en gjennomsnittlig verdi på 246 millioner per prosjekt. Andelen utgjør 29,8 prosent av alle registrerte prosjekter i antall og 32,9 prosent av den registrerte verdien.

Næringsprosjekter

Totalt er det registrert 2 118 prosjekter innen næringssegmentet, til en samlet verdi av 728 milliarder kroner, noe som blir et gjennomsnitt på 344 millioner per prosjekt. Andelen utgjør 13,4 prosent av alle registrerte prosjekter i antall og 20,6 prosent av den registrerte verdien.

Offentlige byggeprosjekter

Totalt er det registrert 2 880 prosjekter innen segmentet offentlige bygg, til en samlet verdi på kr 363 milliarder, noe som gir et gjennomsnitt på 128 millioner per prosjekt. Andelen utgjør 18,2 prosent av alle registrerte prosjekter i antall og 10,4 prosent av den registrerte verdien.

Prosjekter innen vei, vann og anlegg

Totalt er det registrert 6 141 prosjekter innen segmentet vei, vann og avløp, til en samlet verdi av 1 280 milliarder kroner, noe som gir et gjennomsnitt på 209 millioner per prosjekt. Andelen utgjør 38,7 prosent av alle registrerte prosjekter i antall og 36,1 prosent av den registrerte verdien.

 

 
 
 
 

Stilling ledig

Vise alle ledige stillinger

Byggekostnadskalkulator

Byggekalkulatoren gir deg et enkelt prisanslag for byggeprosjekter basert på areal og geografisk område.

Avansert byggekostnadskalkulator
Klikk her for å logge inn

Produktnyheter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Siste papirutgave

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår