Endringer i familiebedriften Hallingplast

 
Endringer i familiebedriften HallingplastSteinar Tragethon (t.h) sammen med sønnene fra venstre Anders, Kåre og Sverre, som nå går inn på eiersiden med totalt 45 prosent av aksjene i Hallingplast AS. Steinar og kona Else sitter fortsatt i førersetet med 55 prosent av aksjene. (Foto: Odd Borgestrand)
Brødrene Kåre, Sverre og Anders Tragethon gikk fra årsskiftet inn på eiersiden i hjørnesteinsbedriften Hallingplast as. De overtar 15 prosent av aksjekapitalen, mens foreldrene beholder 55 prosent.

Det er Hallingplast as som skriver dette i en pressemelding. Selskapet har siden starten vært lokalisert i Kleivi næringspark på grensen mellom Ål og Hol kommune i Hallingdal, og vil i juni i år markere 50 års drift. Hallingplast, som i juni i år skal feire sitt 50 års jubileum, har vokst jevnt og trutt i alle disse årene, men den største veksten er kommet det siste 10-året. 

7,5 million per ansatt

Med drøyt 60 ansatte omsatte bedriften i fjor for 460 millioner kroner, noe som tilsvarer nærmere 7,5 millioner kroner per ansatt. Steinar Tragethon har i en alder av 61 år vært daglig leder i familiebedriften i nærmere 40 år. Den rollen vil han fortsatt beholde.

Sammen med sine medarbeidere i bedriften er han alltid nysgjerrig og på jakt etter forbedringer av produkter og produksjonsmetoder.

 - Vi inviterer kontinuerlig til samarbeid med verdikjeden og spesielt de som benytter våre produkter ute på anleggene.  Årets Hallingtreff, der Hallingplast er en av arrangørene, viste at kvalitet i alle ledd settes høyt på agendaen, og vår styrke ligger blant annet i god kundekontakt og fleksibilitet, sier han.

Tre sønner på plass

Sønnene Kåre, Sverre og Anders, som alle er i tretti-årene, er ansatt i bedriften i ulike roller. Kåre har funnet sin plass innen IT og automasjon, Sverre er salgs- og markedssjef og daglig leder i datterbedriften Hallingplast AB i Sverige, mens Anders har sitt ansvarsområde innen teknikk og utvikling, både på produkter og produksjonsutstyr.

 - Så lenge alle tre er motivert for å bidra til vekst og utvikling er det også viktig at de kommer inn nå. Alt for mange bedriftseiere venter for lenge med å slippe til neste generasjon. Jeg opplever at vi har utviklet et godt samarbeid og gjensidig respekt, og jeg gleder meg til fortsatt noen aktive år sammen med neste generasjon, sier Steinar Tragethon.

Totalleverandør

Hallingplast ekstruderer rør og profiler i ulike plastmaterialer, med hovedvekt på Polyetylen (PE) og Polypropylen (PP). 

Suksess med sjøledninger

Kommunalteknikk er hovedmarkedet for Hallingplast, og Tragethon trekker spesielt fram selskapets suksess med sjøledninger.  På mindre dimensjoner er Hallingplast nå den klart største aktøren i markedet.

-PE har gjennom mange år vært det selvsagte valget for sjøledninger. Vi lanserte første versjon av vektede sjøledninger i 2014, under navnet SESU-pipe, der bly ble benyttet som vektelement. Utviklingen gikk raskt over til å benytte mineralfylt PP, slik at det får en egenvekt på linje med armert betong. I dimensjoner til 32-315 mm er dette er svært godt alternativ.

På sjøledninger med større dimensjoner er det fortsatt betonglodd som gjelder.  SESU-pipe kan også med fordel benyttes i forbindelse med styrt boring gjennom våte områder, mener Steinar Tragethon, som gleder seg over økt etterspørsel av dette produktet. 

Han er sikker på at markedet for PE-rør vil vokse ytterligere, både i volum og i større diametere på rørene. Stadig flere ledningseiere ser at dette materialet er godt egnet for å få ned den høye lekkasjeprosenten på det norske ledningsnettet.

Eksport til Asia

Eksportandelen utgjør 25 prosent, og daglig går det 10 lastebiler med rør ut fra fabrikken. En betydelig del eksporteres til Kina og andre asiatiske land.Et nytt anlegg for resirkulering av PE og PP er på trappene og økt automatisering ligger også inne i 2019-planene.

 

 

 
 
 
 

Stilling ledig

Vise alle ledige stillinger

Byggekostnadskalkulator

Byggekalkulatoren gir deg et enkelt prisanslag for byggeprosjekter basert på areal og geografisk område.

Avansert byggekostnadskalkulator
Klikk her for å logge inn

Produktnyheter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Siste papirutgave

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår