En stasjon for fremtiden

 
En stasjon for fremtidenBildet: Status i stasjonshallen i januar, cirka ti måneder før den skal åpnes. (Foto: Anne Mette Storvik, Jernbaneverket)
870 meter lang, 35 meter bred og 18 meter høy er de vitale målene for fjellhallen som skal romme den nye Holmestrand stasjon. I november skal stasjonen stå ferdig. Her skal togene kunne suse forbi i 250 km/t.

Av Tore Kubberød

Prosjektsjef Knut Edmund Knutsen i Jernbanebaneverket mener den nye stasjonshallen i Holmestrand er et viktig nasjonalt prosjekt.

– Dette er et spennende prosjekt ikke bare for Holmestrand. Mange andre byer ønsker seg nå samme løsning med stasjon i fjell. Det er også et historisk sus over dette. Jernbanespor blir gjerne liggende i hundre år eller mer. Det er avgjørende å få riktig plassering, fordi det har så stor samfunnsmessig betydning.

For Holmestrand vil stasjonsløsningen bety mye, ikke minst estetisk.

– For Holmestrand vil det bety at en barriere blir borte. Byen blir ikke lengre delt i to, pluss at det blir bedre tilgang til sjøen. Dette prosjektet er annerledes enn mange andre jeg har vært med i, på den måten at befolkningen er mer positive. Og det er jo hyggeligere å bygge noe som folk gleder seg til å få, smiler prosjektsjef Knut Edmund Knutsen.

Han roser også de som bor i området hvor den nye stasjonshallen er sprengt ut. Det har i anleggsperioden vært merkbart for spesielt naboene.

– Jeg må rose naboene til anlegget for stor tålmodighet og velvilje. For det lar seg ikke gjøre å sprenge en så lang tunnel, som for sikkerhets skyld er størrelse XL, uten at folk i området merker det. I tillegg til jernbanetunnelen er det sprengt ut en gigantisk fjellhall og rømningstunneler med én kilometers mellomrom.

Hele denne anleggsreportasjen fra nye Holmestrand stasjon kan du lese i vår kommende utgave av Byggfakta.

Ikke abonnent på Norges største, uavhengige byggemagasin? Kontakt oss gjerne for et helt uforpliktende prøveabonnement!

 

 
 
 

Stilling ledig

Vise alle ledige stillinger

Byggekostnadskalkulator

Byggekalkulatoren gir deg et enkelt prisanslag for byggeprosjekter basert på areal og geografisk område.

Avansert byggekostnadskalkulator
Klikk her for å logge inn

Produktnyheter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Siste papirutgave

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår