Elvis-fan vil bygge Graceland-kopi i Norge

 
Elvis-fan vil bygge Graceland-kopi i NorgeSlik ser den danske kopien av Graceland ut. Nå vil Morten Presthagen bygge noe tilsvarende i Aust-Agder.
AKTUELLE PROSJEKTER: En Elvis-fan i Gjerstad utenfor Porsgrunn vil bygge en kopi av rockekongens hjem Graceland. Han er nå på jakt etter investorer.
Av Tore Kubberød
 
Selv om det nå er snart 41 år siden Elvis Presley døde så lever rockekongen fortsatt blant fans verden over. Blant annet valfarter gamle og unge fans til den avdøde stjernens hjem Graceland i Memphis. I den danske byen Randers er det bygget noe som er verdens eneste Graceland-kopi. Et bygg som har blitt en stor turistattraksjon. 
 
Håper på tusenvis av besøkende
Det er dette Elvisfan Morten Presthagen vil gjenskape på Gjerstad utenfor Porsgrunn. Siden han var tre-fire år gammel har bensinstasjonseieren vært fan av Elvis, og besøkte i 2002 det originale Graceland i Memphis. Et hus som er USAs nest mest besøkte etter Det Hvite Hus og som i 2006 også fikk status som nasjonalt historisk landemerke. Han har også en rekke ganger besøkt Gracelandkopien i Randers i Danmark, som hvert år har over 150.000 besøkende.
– Det er dette jeg vil gjenskape i Gjerstad. Næring, vekst og arbeidsplasser, for jeg er sikker på at dette vil bli en like stor suksess her som i Danmark, sier Morten Presthagen til Estate Media.
 
Graceland i Danmark, eller Memphis Mansion som stedet heter, ble åpnet i 2011.
– Turistene strømmer til og her får de både museum, Elvis-butikk, amerikansk diner og selskapslokaler. Mange av de som har jobbet med Elvis kommer også til Randers hvert år, sier Presthagen som siden 2015 har jobbet med å realisere noe tilsvarende i Norge.
Rose Eiendom AS har nå gitt ham opsjon på en tomt som ligger inntil bensinstasjonen har driver langs E18 på Brokelandsheia. Nå er Presthagen på investorjakt til det som på utsiden skal bli en tro kopi av Graceland og som skal få noe av det samme innholdet som kopien i Danmark.
– Innholdet skal blant annet utvikles i samarbeid med Pål Granlund og den norske Elvis-klubben Flaming Star, sier Morten Presthagen. Norske Graceland får trolig navnet «The Kings Mansion».
 
Fakta
The Kings Mansion
Brokelandsheia, Gjerstad kommune
Aust-Agder
Byggestart antatt av Byggfakta Live:  Mars 2019
Entrepriseform: Ikke kjent
Kostnad: Ukjent
Tiltakshaver: Rose Eiendom AS
Oppdragsgiver: Morten Presthagen
 

Jobber du mot prosjektmarkedet og ønsker å komme tidlig inn i prosjektene?
Byggfakta kartlegger alle byggeprosjekter i Norge og viser resultatene via tjenesten Byggfakta Live.

 

 
 
 
 

Aktivitetskalender

Vis alle

  

Nytt om navn

Vis alle

  

Bygg Reis Deg 2017

Vis alle

  

Prosjektnyheter

Vis alle

  

Produktnyheter

Vis alle

  

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår