ELOP samarbeider med Semcon

 
ELOP samarbeider med SemconBildet: ELOPs betongscanner kartlegger tilstanden under overflaten på betongkonstruksjoner og denne informasjonen vil være en god beslutningstøtte som muliggjør reparasjoner og feilrettinger før det går for langt og får for store konsekvenser.
Det norske tech-selskapet ELOP, som nylig ble notert på Oslo Børs Merkur Market, har signert en produktutviklingsavtale med Semcon.

Dette som ett ledd i selskapets utviklingsplaner med lansering av ELOPs betongskanner mot slutten av året. Sammen skal selskapene klargjøre produktet for kommersiell bruk.

– Vi er svært glade for avtalen med Semcon. Med deres spisskompetanse innenfor produktutvikling og industrialisering, vil de bistå med å ferdigstille skanneren Cobri til et brukervennlig og serieprodusert produkt. Denne er en videreutvikling av dagens løsning hvor vi nå tilpasser teknologien til brukernes behov og en effektiv operasjon, i tillegg til å optimalisere mot produksjon, forteller Kjersti Kanne, administrerende direktør i ELOP, i en pressemelding.

Samarbeidet favner også om digital produktinformasjon for å ytterligere forenkle bruk og service av verktøyet. Ved å benytte Semcons ekspertise fra dette området på tvers av mange industrier, vil ELOP sørge for relevant og lett tilgjengelig informasjon til sine brukere. Parallelt med arbeidet på selve skanneren fortsetter ELOP utviklingen av den digitale inspeksjonsløsningen som blir en integrert del av den første utgaven som lanseres i markedet.

– Løsningene vi lanserer er basert på vår unike og patenterte teknologi som løser brukerutfordringer på sentrale områder innenfor kvalitetssikring og inspeksjon. Scanneren kartlegger tilstanden under overflaten på betongkonstruksjoner og denne informasjonen vil være en god beslutningstøtte som muliggjør reparasjoner og feilrettinger før det går for langt og får for store konsekvenser. Dette vil kunne forlenge levetiden på en konstruksjon, redusere kostnader betydelig og ikke minst ivareta sikkerhet på en måte man ikke har kunnet gjøre tidligere. Det underbygger vårt mål om å bidra til å utvikle bærekraftige løsninger, og at vi gjør det i samarbeid med leverandører og partnere som deler vårt syn på dette, påpeker Kanne.

Om Semcon
Teknologiselskapet Semcon Norge AS er en del av det internasjonale selskapet Semcon med 2200 ansatte og 30 kontorer i åtte land. De tilbyr ingeniør- og produktinformasjonstjenester rettet mot energi-, automotiv-, telekom- og helseteknologisektorene. Selskapet anses å være blant de ledende i Skandinavia innenfor sitt felt og jobber i dag for store konsern som blant annet Volvo, Jotun, Husqvarna og ESAB. Selskapet hjelper kunder med å transformere teknologi til gode brukeropplevelser ved å forene fremragende fysiske og digitale løsninger. Selskapet har sitt hovedkontor i Gøteborg og er notert på børsen i Stockholm. Semcon Norge AS holder til på Kongsberg.

Om ELOP
ELOP AS er et norsk teknologiselskap etablert i 2013. Selskapet har utviklet og patentert teknologi basert på ultralyd for inspeksjon og kartlegging av kritisk infrastruktur. Selskapet utvikler og kommersialiserer verktøy og digitale løsninger for å inspisere, overvåke og administrere infrastruktur over hele verden. Visjonen er å gi eiere av konstruksjoner smarte løsninger som bidrar til økt sikkerhet og levetid, reduserte levetidskostnader og et mindre klimaavtrykk. ELOP er notert på Oslo Børs Merkur Market. Selskapet har hovedkontor på Hamar og ledes av CEO Kjersti Kanne. Øivind Horpestad er selskapets arbeidende styreformann.

 

 
 
 
 

Stilling ledig

Vise alle ledige stillinger

Byggekostnadskalkulator

Byggekalkulatoren gir deg et enkelt prisanslag for byggeprosjekter basert på areal og geografisk område.

Avansert byggekostnadskalkulator
Klikk her for å logge inn

Produktnyheter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Siste papirutgave

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår