Ekstremt mot sprengkraft

 
Ekstremt mot sprengkraftBildet: Sprengningsmatte som tåler ekstrem sprengkraft, forteller Gummi-Industri AS sine representanter på standen, Asbjørn Berge og Linn Renate Mehren. Foto: Odd Borgestrand
ARCTIC ENTREPRENEUR: Noen utstillere har mer sprengkraft i seg enn andre, og blant de som fokuserte p trygghet i forbindelse med sprengning var selskapet Gummi-Industri AS som har produsert sprengningsmatter i Norge siden 1949.

Av Odd Borgestrand

- Det har skjedd mye i denne nisjeindustrien de siste 70 årene. Det begynte med gjenbruk av gamle og utslitte bildekk. Først på 70-tallet ble det fart i sprengningsmatteproduksjon, og siden har det vært en gradvis utvikling i tett samarbeide med brukerne, hvor kvalitet har vært et overordnet mål, forteller  selskapets representanter på standen, Asbjørn Berge og Linn Renate Mehren.

Under Arctic Entrepreneur var det den såkalte Drammensmatta som fikk stor plass på standen til Gummi-Industri AS. Dette er en sprengningsmatte som kommer i flere versjoner. Grunnmodellen Standard er er bygget opp av dekkbaner sydd sammen med hele 12 wirer i 13,4 mm galvanisert. Det vil si med 144 tråder for de som er innvidd i denne produksjonen.

- Drammensmatta`s spesielle bormønster bidrar til å ivareta styrken i banen mest mulig og sørger for at matta blir tett, slik at små fragmenter ikke trenger lett gjennom. Utgaven Solid er beregnet for røffere behandling ved at løftestroppene er betydelig forsterket. Kreftene som oppstår under løfting fordeles over større deler av matta.  Solid-mattene er mer robuste i forhold til håndtering av tunge maskiner. Disse tåler rett og slett mer juling, og er den mest ekstreme sprengningsmatta på markedet, forteller Berge.
 

 

 
 
 
 

Stilling ledig

Vise alle ledige stillinger

Byggekostnadskalkulator

Byggekalkulatoren gir deg et enkelt prisanslag for byggeprosjekter basert på areal og geografisk område.

Avansert byggekostnadskalkulator
Klikk her for å logge inn

Produktnyheter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Siste papirutgave

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår