E6 Helgeland nord ferdig i november

 
E6 Helgeland nord ferdig i novemberParsell 7, strekningen Storvoll–Raufjellforsen. Foto: Jan Fredrik Eliassen, Statens vegvesen
Snart markeres åpningen av alle gjenstående parseller i det første delprosjektet i pakken E6 Helgeland.

– Det aller meste av den nye vegen er allerede tatt i bruk. Det er bare småpuss lengst i nord som gjenstår før vi kan markere ferdigstillelsen av delprosjektet, forteller delprosjektleder Trond Maas Pedersen i Statens vegvesen i en pressemelding.

Åpningsdatoen er nå satt: torsdag 7. november klippes snora for de seks nordligste parsellene. Det skjer ved nye Krokstrand bru, ved foten av Saltfjellet. På dette tidspunktet blir nybrua tatt i bruk.

Ved ferdigstillelse er det bygget og åpnet totalt 62 kilometer helt ny europaveg fordelt på ti parseller mellom kommunegrensa Hemnes/Rana og Bolna på Saltfjellet.

Seks parseller i ett
Første spadetak i prosjektet E6 Helgeland gikk i jorda i nord, nærmere bestemt i parsellen Urlandå–Skamdal. Denne ble åpnet 6. juli 2017, sammen med parsellen Tjæraskaret–Eiterå. I september året etter ble snoren klippet også for parsellene Fallheia–Sandheia og Illhøllia–Tjæraskaret, forbi Røssvoll og nordover.

– Vi har ikke markert ferdigstillelsen av de øvrige parsellene i delprosjektet, så når vi klipper snora torsdag 7. november gjør vi det for alle de seks nordligste parsellene i ett. Frem til den datoen ferdigstiller Hæhre entreprenør siste rest, herunder nye Krokstrand bru og noen hundre meter veg oppe på fjellet, sier Maas Pedersen.

Om E6 Helgeland
E6 Helgeland er Nord-Norges største vegprosjekt. Det består av tre delprosjekter, hvor det til sammen bygges og utbedres 132 kilometer europaveg mellom grensen til Nord-Trøndelag og Saltfjellet.

 

 
 
 
 

Stilling ledig

Vise alle ledige stillinger

Byggekostnadskalkulator

Byggekalkulatoren gir deg et enkelt prisanslag for byggeprosjekter basert på areal og geografisk område.

Avansert byggekostnadskalkulator
Klikk her for å logge inn

Produktnyheter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Siste papirutgave

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår