Dørene åpnes for årets store byggevaremesse

 
Dørene åpnes for årets store byggevaremesseFoto: Batimat
Le Mondial du Bâtiment gjenoppfinner seg selv når dørene åpnes for årets store byggevaremesse i Paris 6. november i år. Tre spesialiserte fagmesser presenterer seg sammen, og gir dermed et samlet tilbud som spenner over de fleste sektorer av bygge-industrien.

Le Mondial du Bâtiment er delvis en fagmesse, men like mye et internasjonalt marked og en faglig møteplass for alle kategorier aktører i byggebransjen. Messen omfatter vitenskapelige programmer med seminarer, presentasjoner og debatter, der dagens og fremtidens nye trender og muligheter blir bredt presentert.

En bransje i vekst
Den internasjonale bygge-næringen er inne i en utvikling med økende investering i større og mer sammensatte prosjekter over hele verden. Kravene til bevaring av verdens naturressurser har bl.a. resultert i utvikling av nye metoder og produkter for energi-økonomisering, avfallshåndtering, vannrensing, smarte byer osv. Byplanleggere og politiske myndigheter verden rundt viser økende bevissthet om utfordringene, og åpner for økt samarbeid mellom private bedrifter og offentlige utbyggere.

De tre spesialmessene som utgjør Le Mondial du Bâtiment er:

  • BATIMAT, verdens ledende messe for den internasjonale byggevare-industrien. Den omfatter i år 1.200 utstillere, en økning på fem pst i forhold til 2015, og er møteplass for beslutningstakere og prosjektledere som kommer for å fange opp nyheter og trender, og samtidig finne nye samarbeidspartnere.
  • INTERCLIMA+ELECHB er arenaen der installatører og beslutningstakere møtes for å finne partnere og utforske nye løsninger for energieffektivisering, fornybar energi og smarte løsninger for boliger og kommersielle bygninger.
  • IDÉOBAIN viser innovasjoner, utstyr og løsninger for baderomsektoren.

The Solutions Hubs: Fruktbare kombinasjoner
Nytt av året er et opplegg med egne hubs der løsninger og utstyr blir satt sammen og kombinert innen spesialiserte sektorer. Hver av dem presenterer et eget utvalg av produkter, som i kombinasjon med hverandre kan gi svar på utfordringer og spørsmål fra de rundt 60.000 besøkende, arkitekter, entreprenører, prosjektledere, ingeniører, konstruksjonsøkonomer osv. Det blir arrangert spesialiserte opplegg for hvert av fagområdene:

  • INTERCLIMA+ELECHB Hub (Hall 2): Omfatter energi og komfort i kommersielle bygninger, bl.a. tekniske løsninger for reduksjon av energiforbruk.
  • Konstruksjon og bærekraftig fornyelse (Hall 6): Presenterer et utvalg produkter for løsning av utfordringer som energi-positiv lav-karbon (E+C-) konstruksjon, øko-ansvarlig konstruksjon og renovering, konstruksjon og renovering i urbane miljøer, og bygging og renovering for bruker-komfort.
  • Morgendagens bygning (Hall 5A-6): Viser kommende produkter og teknologi for morgendagens konstruksjoner: fremtidige materialer, energi-produksjon og -lagring, nye applikasjoner, 3D-printing, samarbeidsplattformer, connected objekter osv.
  • Baderom og interiører (Hall 3/Hall 4): fokuserer på rør, installasjoner og innredning.

Innovasjoner og utmerkelser
Byggesektoren har alltid visst spesiell evne til innovasjon og utvikling av nye løsninger, utstyr og materialer. Sektoren Konstruksjon og offentlig arbeid ligger på tredjeplass når det gjelder tildeling av nye patenter internasjonalt, etter Transport og Elektrisk utstyr. Le Mondial du Bâtiment viser et bredt spektrum av disse nyvinningene og markerer seg igjen som den sentrale begivenhet for innovasjoner i bygge-bransjen.

Dette kommer bl.a. til uttrykk i den prestisjetunge Le Mondial du Bâtiment Awards Ceremony. En internasjonal jury bestående av rundt hundre franske og internasjonale fageksperter velger ut årets vinnere, og prisene tildeles under en seremoni i Paris i september. Prisvinnerne og deres innovasjoner blir behørig presentert på messen i november.

Bredt produktspekter
De tre messene på Le Mondial du Bâtiment, omfatter utstyrskategorier som føyer seg sammen i hele den kompleksiteten den moderne bygge-industrien representerer. Messene er inndelt i følgende sektorer:

INTERCLIMA+ELECHB
- Oppvarming og varmtvannsutstyr
- Elektrisitet og smart teknologi
- Kjøle- og ventilasjonsutstyr, aircondition og luftkvalitet
- Pumper, armatur, vann-behandling og tekniske løsninger

BATIMAT
- Bærekonstruksjoner og vegger
- Snekkerarbeid og vinduskonstruksjon
- Arbeidsutstyr og verktøy
- Digitale og nye teknologier
- Transportutstyr
- Installasjoner for interiør og eksteriør
- Businesstjenester og organisasjoner

IDÉOBAIN
- Baderomgulv og veggmaterialer
- Sanitærutstyr og dusjanretninger
- Innredning og utstyr for bad
- Rørleggerutstyr og installasjoner

 

 
 
 
 

Aktivitetskalender

Vis alle

  

Nytt om navn

Vis alle

  

Bygg Reis Deg 2017

Vis alle

  

Prosjektnyheter

Vis alle

  

Produktnyheter

Vis alle