Disse skal bygge nye Drammen tinghus

 
Disse skal bygge nye Drammen tinghusDet nye tinghuset i Drammen skal stå på tomten der Rica Park Hotell står i dag.
Statsbygg har inngått kontrakt med NCC Norge AS, som sammen med Dyrvik Arkitekter AS skal utvikle og bygge nytt tinghus i Drammen.

– Vinnerforslaget har mange fine kvaliteter, både funksjonelt og estetisk. Tinghuset fremstår som en bygning fra vår tid, og har kvaliteter som gjør den til en representativ bygning for domstolene, sier kommunikasjonsdirektør Hege Njaa Aschim i Statsbygg, i en pressemelding.

Statsbygg lyste ut konkurransen for nytt tinghus i Drammen i mai i fjor. Fire tilbud kom inn. Etter en samlet vurdering ut fra tildelingskriteriene pris og helhetlig løsning ble løsningsforslaget fra NCC Norge og Dyrvik Arkitekter rangert som best. 

– Kontrakten med NCC Norge blir inngått med forbehold om finansering. Prosjektet skal nå behandles av regjeringen, sier Njaa Aschim.

Slik ser arkitektene for seg at nye Drammen tinghus kan se ut innvendig.

Det nye tinghuset i Drammen skal stå på tomten der Rica Park Hotell i dag befinner seg. Hotellet skal rives, og tinghuset bygges oppå den gamle kjelleren. 

Vinnerforslaget legger opp til et bruttoareal på ca. 3600 kvm. Rivearbeidet og den videre byggeprosessen starter etter planen høsten 2021. 

Dersom regjeringen velger å gå videre med prosjektet, vil både bærekraft og digitale løsninger bli viktig. Det nye tinghuset vil etter planen bygges etter passivhus-standard, og det legges opp til fossilfri byggeplass. Det legges også opp til papirfri byggeplass, der oppdaterte tegninger og fremdriftsplaner kontinuerlig lastes opp og gjøres tilgjengelig i bygningsinformasjonsmodeller (BIM).

 

 
 
 
 

Stilling ledig

Vise alle ledige stillinger

Byggekostnadskalkulator

Byggekalkulatoren gir deg et enkelt prisanslag for byggeprosjekter basert på areal og geografisk område.

Avansert byggekostnadskalkulator
Klikk her for å logge inn

Produktnyheter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Siste papirutgave

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår