Disse kjemper om Farriseidet-kontrakt

 
Disse kjemper om Farriseidet-kontraktIllustrasjonen viser den nye situasjonen på Farriseidet i 2021. Vi ser av- og påkjøringene til/fra Larvik, nordover og sydover. Trafikken nordfra kjører av til Larvik rett før Farrisbrua, til høyre i bildet. Nordover er påkjøringen omtrent på samme sted som i dag. Trafikken sydover/sydfra skal bruke gammel E18 til/fra Sky-krysset, som på- og avkjøring. Veien legges over Farriseidet tunnelportal. Midt i bildet ses den nye firefelts brua, med rundkjøringer på hver side. Nærmere Farrisbrua bygges en mindre bru for tilkomstveien til Bøkeskogen og Farriskilen. Bredden ved området under Farrisbrua s
Fire entreprenører i konkurransen om den siste E18-kontrakten i Larvik Tilbudene varierte fra 267,5 til 326,5 millioner. -Nå starter jobben med kvalitetssjekk og kontrollregning av entreprenørene og deres kontraktstilbud, sier prosjektleder Gunn Brungot.

Denne siste store kontrakten på E18-prosjektet Bommestad-Sky omhandler riving av de eksisterende E18-bruene og et nytt lokalveisystem i tilknytning til av- og påkjøringer til E18 ved Larvik. Det blir et komplisert anleggsarbeid med riving av bruer over Vestfoldbanen til Skien, over flere fylkesveier og over Farriselva. 

Spesielt trafikkavviklingen blir utfordrende med mange faser for omlegginger gjennom den ca. tre år lange byggeperioden. Nettopp det at man må ha trafikk gjennom anleggsområdet hele tiden, gjør at byggetiden blir noe utvidet.

Anleggsstart i april
Arbeidet starter opp etter at den nye E18 med Farrisbru og Martineåstunnel har åpnet. Hvis alt går som planlagt kan arbeidene på Farriseidet dermed startes opp i april. Det første som skal gjøres er omlegging av en høyspenttrasé som krysser det nye veisystemet. Deretter starter rivingen av E18-bruene og lokalveibruene i tur og orden. 

Her er tilbyderne med priser:

Marthinsen og Duvholt as 267 566 709 kr.

NCC Norge as   299 341 056 kr.

Kruse Smith entreprenør as 317 824 282 kr.

Hag anlegg as   326 510 313 kr.

 

 
 
 
 

Aktivitetskalender

Vis alle

  

Nytt om navn

Vis alle

  

Bygg Reis Deg 2017

Vis alle

  

Prosjektnyheter

Vis alle

  

Produktnyheter

Vis alle

  

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår