- Digitaliser eller blø!

 
- Digitaliser eller blø!Bildet: - Det digitale veikartet handler blant annet om å øke forståelse og kunnskap blant ledere og beslutningstakere, sa BNLs Jon Karlsen i sitt innlegg. Foto: Pål Engeseth
Med overskriften «Digitaliser eller blø!» presenterte Jon Karlsen i BNL prosjektet «Digitalt Veikart for byggenæringen» for studentene, under Høyskolen i Østfold sin åpne dag nylig.

Av Pål Engeseth

Seansen om digitalisering i Byggebransjen var kommet i stand som et samarbeid med nettverket BIM Verdi. 

Jon Karlsen, som har lang fartstid i byggebransjen, brukte mye av egne erfaringer fra tiden som administrerende direktør i Glava, når han snakket om digitalisering. Spesielt fokuserte han på det foreløpige arbeidet som er gjort i prosjektet Digitalt veikart 2.0, hvor både trender og fokusområder ble belyst.

- Trendene er i hovedtrekk effektivisering, Lean, mer «Off- byggeplass- løsninger», (ikke-plassbygde løsninger, digitalisering, livssyklustenkning, samt økt fokus på bærekraft og miljø, sa Jon Karlsen.

- Det digitale veikartet handler blant annet om å øke forståelse og kunnskap blant ledere og beslutningstakere. Effektivisering handler mye om industrialisering, sa Jon Karlsen og understreket at de arbeidet mye med hva Digitalt Veikart skal inneholde.

- Innholdet i veikartet kan være gode råd til byggebransjen - eller andre bransjer, hvor det er en del felleskomponenter, men hvor også synliggjøring av bestillermakten og syn på hvor bransjen skal i fremtiden, spiller inn.

Åpen dag inneholdt dessuten mange spennende seanser med fokus på utdanning og lønnsomhet knyttet til BIM og digitalisering. Vi tok turen innom en av arbeidsstasjonene hvor Martin Hovdun og Jørgen Emberland jobbet med en BIM modell knyttet til en skoleoppgave.

Begge hadde erfaring bra Byggebransjen. Martin har drevet for seg selv i bransjen noen år og Jørgen kommer bra Bygglinjen på Teknikeren (tidligere Tuneteknikeren).

- Årsaken til at vi nå utdanner oss til å bli BIM spesialister, er at jobbmulighetene for spennende arbeidsoppgaver er betydelige større, bekrefter de.

 

 

 
 
 
 

Stilling ledig

Vise alle ledige stillinger

Byggekostnadskalkulator

Byggekalkulatoren gir deg et enkelt prisanslag for byggeprosjekter basert på areal og geografisk område.

Avansert byggekostnadskalkulator
Klikk her for å logge inn

Produktnyheter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

Siste papirutgave

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår