Det smarte alternativet til vibrasjonsgafler

 
Det smarte alternativet til vibrasjonsgafler
CleverLevel® LBFH (hygienisk) og LBFI (industriell) er sensorer som er designet for nivådeteksjon i tanker, beskyttelse mot tørrkjøring av pumper, og overvåking av tomme rør.

Den oppdager væske, klebrig eller fet media, men også tørre stoffer som mel, sukker eller plastgranulat, forteller produktansvarlig Espen T. Førde hos IKM Instrutek AS

LBFH og LBFI er i stand til å skille mellom ulike media ved å måle dens dielektriske konstant, for eksempel olje kontra vann, eller skum kontra væske. I tillegg til dette kan sensorene settes opp til å ignorere gjenhengende medierester, noe som sikrer deg en pålitelig ytelse, uavhengig av montering (fra topp, bunn eller side). Avhengig av den ønskede prosesstilkoblingen, finnes det forskjellige monteringsadaptere tilgjengelig slik at den passer i de fleste applikasjoner. Tilsvarende sveisemotparter, pakninger og klemmer er tilgjengelig som tilbehør.

LBFH og LBFI har to individuelle bryterpunkter som er fritt programmerbare. Dette gjør at du kan bruke samme sensor til å detektere flere medietyper (f.eks. ved produksjon av ulike produkt i samme prosessanlegg). Brytersignal er programmerbart som PNP, NPN eller digital (push-pull), samt normalt åpen (NO) eller normalt lukket (NC). Bryterpunktene kan, ved hjelp av qTeach, programmeres ute i felt uten programmeringsverktøy eller PC. Du kan også utføre ekstern teach-in, eller du kan bruke FlexProgrammer 9701 for en enkel og visuell konfigurering av bryterpunktene. Benytter du FlexProgrammer 9701 og en PC har du ytterligere mulighet for justering av parametere, for eksempel tidskonstant, dempingsfunksjon og invertert brytersignal. Sensorene leveres med to multicolor LED lys for en 360° statusindikasjon, noe som hjelper teknikere å oppdage status, eller feil, raskt når de er ute i prosessen. En annen fordel er at det er ingen bevegelige deler, noe som ofte kan skape unødvendig mye støy (lyd) i et prosessanlegg, spesielt ved montering i tomme tanker.

Til tross for all denne funksjonaliteten sensorene leveres med, vil CleverLevel® LBFH og LBFI i standardkonfigurasjon dekke de fleste nivåapplikasjoner uten noen form for konfigurering. Konfigurasjon er kun nødvendig ved deteksjon av mer krevende medier (f.eks. klebrig eller skummende).

Måleprinsippet, som gjør Baumer CleverLevel til den mest anvendelige nivåbryteren, kalles for frekvenssveip. En elektrode på innsiden av sensortuppen lager en kondensator sammen med mediet/omgivelsene. Mediet med sin dielektriske konstant (DC-verdi) definerer kapasitansverdien. En resonanskrets lages i kombinasjon med en spole i sensorhodet. Bryterpunktene settes i forhold til den målte resonansfrekvensen avslutter Førde.

comments powered by Disqus
 

 
 
 
 

Aktivitetskalender

Vis alle

  

Nytt om navn

Vis alle

  

Bygg Reis Deg 2017

Vis alle

  

Prosjektnyheter

Vis alle

  

Produktnyheter

Vis alle