Det blir enklere å bygge

 
Det blir enklere å byggeFoto: Tore Kubberød
Fra 1. juli 2015 blir det enklere å bygge. Forenklingen i byggesaksforskriften og bygningsdelen av plan- og bygningsloven gjelder enkelte småbygg.

Våren 2014 foreslo regjeringen en rekke forenklinger i plan- og bygningsloven. Disse ble vedtatt av Stortinget i juni 2014. I etterkant har nye forskrifter vært på høring, og endringene er ventet å være klare i begynnelsen av 2015, skriver Direktoratet for byggkvalitet på sin hjemmeside.

– Vi har startet et omfattende forenklingsarbeid. Enkelte småbygg skaper mye papirarbeid og skjemaer for innbyggerne. Dessuten skaper det mye byråkrati hos kommuene. Nå tar vi store forenklingsgrep, sier kommunal og moderniseringsminister Jan Tore Sanner i en pressemelding.

Om lag 20 prosent av kommunenes byggesaksbehandling er knyttet til byggesaker der søknadsplikten nå bortfaller.

– Når vi forenkler kan kommunene bruke mer ressurser på å veilede innbyggerne eller andre oppgaver, fremfor å behandle byggesøknader for små bygg som for eksempel garasjer, sier Sanner.

 

 
 
 
 

Stilling ledig

Vise alle ledige stillinger

Byggekostnadskalkulator

Byggekalkulatoren gir deg et enkelt prisanslag for byggeprosjekter basert på areal og geografisk område.

Avansert byggekostnadskalkulator
Klikk her for å logge inn

Produktnyheter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Siste papirutgave

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår