Design under havets overflate

 
Design under havets overflateEuropas første undervannsrestaurant “Under” i Lindesnes.
Restauranten Under høster internasjonal oppmerksomhet for den unike beliggenheten, maten og designet. Nå har restauranten også installert verdens første 3D-printede kran fra internasjonal produsent Grohe.

De fleste av oss har fått med oss undervannsrestauranten Under, i Lindeses på Sørlandet. Den 34 meter lange arkitektoniske perlen, designet av det prisvinnende arkitektkontoret Snøhetta, hviler på havbunnen fem og en halv meter under havets overflate, og minner om en bergformasjon som stiger opp av havet.

Restauranten har gitt «havutsikt» en ny betydning med et stort panoramavindu i bunnen av bygningen. Bygningens struktur er designet slik at den over tid vil fungere som et kunstig rev, og er konstruert til å tåle det røffe været ved kysten.

En visuel fremstilling av lyset fra en solnedgang
- Under er banebrytende når det kommer til teknologiske løsninger bak utforming og design. Restauranten har fått stor internasjonal oppmerksomhet, med fokus på miljøvennlige løsninger og eksepsjonelle opplevelser for forbrukeren. Dette gjenspeiler tankene bak utviklingen av våre egne 3D-printede kraner og gjorde Under til et naturlig valg for vår første installasjon, sier Key Account Manager hos Grohe Norge, Heidi Lie, i en pressemelding.

Restauranten har nå installert Grohes Atrio Icon 3D, en 3D-printet kran i metall produsert av den tyske sanitærprodusenteten Grohe. 3D-kranen har armaturets gjenkjennelige siluhet sett fra siden, men sett forfra er armaturet helt tynt og med mellomrum mellom sidene. Dette skaper en visuel fremstilling av vannet i seg selv. Armaturet til Under er en spesialdesignet utgave med en innebygd sensor som sørger for at kun den nødvendige mengden vann vil blir brukt, hvilket taler til Unders fokus på miljøvennlige løsninger.

Restauranten Under har sitteplasser for 40 gjester.

 

 

 
 
 
 

Stilling ledig

Vise alle ledige stillinger

Byggekostnadskalkulator

Byggekalkulatoren gir deg et enkelt prisanslag for byggeprosjekter basert på areal og geografisk område.

Avansert byggekostnadskalkulator
Klikk her for å logge inn

Produktnyheter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Siste papirutgave

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår