Derfor velger de beste håndverkerne BMI AeroDek

 
Derfor velger de beste håndverkerne BMI AeroDek
Ålesund-bedriften Vidar Godø AS legger ett AeroDek-tak i uka. Ståltakpanner er det tryggeste de kan anbefale for taket i den værutsatte kommunen.

Taktekkerfirmaet Vidar Godø AS er ledende på AeroDek i Ålesund – og er en av bedriftene i Norge som legger flest ståltakpanner i året.

– Vi legger ca 40 tak med ståltakpanner årlig. Det tilsvarer omtrent ett i uka. AeroDek er et veldig sikkert tak som kan motstå ekstremvær. Derfor er det også veldig populært langs kysten, sier Olav Andreassen, som er administrativ leder i Vidar Godø AS.

BMIs ståltakpanner har vært produsert på lisens i over 40 år, og heter fra januar 2020 BMI AeroDek. Les mer om navnebyttet her.

Det tryggeste valget
AeroDek er et populært valg langs kysten i Norge der det er mye vær og vind.

– AeroDek er trygt i mye vind fordi ståltakpannene er svært tette og de festes i front. Derfor får vinden heller ikke tak på fronten av platen. Samtidig er stål veldig seigt, og knuser ikke selv om det skulle velte noe over det, sier han.

– Faller det tunge gjenstander på takstein, er det en stor risiko for at taksteinen knuses. AeroDek holder seg derimot fortsatt tett og fint, selv om det kan bli noen bulker.

Andreassen forteller at de selv har fått oppleve at ståltakpanner holder tett i ekstremvær. Vinteren 2011 traff ekstremværet Dagmar Norge med et brak. Stormen førte til enorme skader på Vestlandet, der veier ble ødelagt og bygninger rasert.

- Vi hadde ikke en eneste reklamasjon på ståltakpanner i etterkant av Dagmar. Det var derimot mye jobb å rehabilitere flere tak med takstein. Det er et tydelig eksempel på hvorfor vi foretrekker ståltakpanner til takene i Ålesund.

Les mer om hvorfor BMI AeroDek er det sikreste taket i hardført vær.

AeroDek perfekt til rehabilitering
Oftest er det håndverkerne til Vidar Godø AS som anbefaler ståltakpanner fra BMI til kundene.

– AeroDek er et perfekt valg for rehabilitering fordi ståltakpannene har så lav vekt. Du kan legge AeroDek på nesten hvilket som helst tak uten at det tilfører noen nevneverdig vekt på taket, sier Andreassen.

Omtrent halvparten av omsetningen til Vidar Godø AS kommer fra rehabiliteringsprosjekter. Det tilsvarer rundt 10 millioner i året.

– Med AeroDek får kunden mye tak for pengene. Det er trygt, godt utprøvd og man får flere design til en prisgunstig pris, sier han.

Se hele utvalget av BMI AeroDek her.

En kostnadseffektiv løsning
Ifølge Andreassen er betongstein den største konkurrenten til ståltakpanner.

– BMI AeroDek er litt dyrere i innkjøp, men kostnaden sparer man inn fordi ståltakpannene er raskere å legge.

Hos Vidar Godø tar det en og en halv uke fra taket rives til det er nylagt.

– Et av våre konkurransefortrinn er at vi er så raske med takene. Det er viktig for å unngå fuktskader underveis i arbeidet, sier Andreassen.

AeroDek er de originale ståltakpannene
Bedriften setter også stor pris på å ha BMI i ryggen. Noe annet har aldri vært aktuelt.

– De siste årene har det kommet flere produkter som etterligner ståltakpannene til BMI, men det er BMI som tilbyr originalen. Vi har holdt oss til deres ståltakpanner siden 90-tallet, og kunne ikke tenke oss noe annet. AeroDek er vår nisje, og vi blir bare flinkere og flinkere og mer og mer etterspurt, sier Andreassen.

– Samtidig har vi en trygghet i BMI de få gangene det oppstår problemer. De er raske med å rydde opp, vi har en solid og seriøs aktør i ryggen. Et annet fortrinn er de gode garantiordningene, som gir trygghet til både oss og kundene våre.

Alt skal ha samme startdato
Når Vidar Godø AS gjør en tak-jobb, er det viktig for dem å gi en hel pakkeløsning.

– Alt skal ha samme startdato, inkludert takrenner og piper. Det blir billigere og sikrere på sikt. Fordi vi gjør en komplett jobb, er vi heller ikke den billigste aktøren. Til gjengjeld får kunden et tak som varer i over 50 år.

Det hender at bedriften takker nei til en jobb. Det gjelder spesielt hvis kunden ikke vil bytte et undertak som bedriften ikke kan gå god for.

– Det kan være krevende å få kunden til å forstå hvor viktig undertaket er for å hindre lekkasje. Taket skal vare i veldig lang tid. Da er det viktig å ta en komplett gjennomgang, slik at taket holder seg tett og trygt i flere tiår. Det lønner seg i lengden, sier han.

Må taket byttes? Bestill gratis befaring med en av våre Takpartnere her.
 

 
 
 
 

Stilling ledig

Vise alle ledige stillinger

Byggekostnadskalkulator

Byggekalkulatoren gir deg et enkelt prisanslag for byggeprosjekter basert på areal og geografisk område.

Avansert byggekostnadskalkulator
Klikk her for å logge inn

Produktnyheter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Siste papirutgave

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår