Deilig å være dansk på Bygg Reis Deg

 
Deilig å være dansk på Bygg Reis DegBildet: «Skål for Danmark». Norge er på fjerdeplass i det danske eksportmarkedet, og pilene peker bare oppover, sier Danmarks ambassadør, Jarl Kåre Frijs-Madsen, (t.h). Foto: Odd Borgestrand
BYGG REIS DEG 2019: 12 danske selskaper er blant de totalt 560 utstillerne på årets Bygg Reis Deg. Danmarks ambassadør, Jarl Kåre Frijs-Madsen, slo under åpningen av den danske paviljongen i dag at Norge nå er det fjerde største eksportmarkedet for dansk næringsliv, og derfor er deltakelse på Bygg Reis Deg nærmest en selvfølge.

Av Odd Borgestrand

- Mange trodde at messenes tid er forbi, men det har vist seg å ikke være tilfelle. Derfor er det flott for oss å være med på tidenes største Bygg Reis Deg. Danmarks ambassade har vært med de siste 25 årene, og vi setter stor pris på det gode samarbeidet med messen, sa ambassadør Frijs-Madsen.

- Det er en fantastisk stor aktivitet i norsk byggebransje. I Oslo står kranene tett i tett og det blir bygget over alt både når det gjelder privatmarked, næringsmarked og det offentlige markedet. Norsk økonomi er nå den hurtigst voksende i Vest-Europa med 2,7 prosent, I år omsettes det for 500 milliarder kroner i byggeri her i landet, og vi danske vil gjerne være med på det. I Norge peker alle piler oppover i motsetning til Storbritannia, og derfor er Norge ekstra viktig for oss nå, sa ambassadøren videre.

Ambassadøren tror årets messe blir en suksess både for de danske utstillerne og for Bygg Reis Deg som arrangør.

Stort eksportmarked

Ambassadør Jarl Kåre Frijs-Madsen opplyser til Byggfakta at dansk industri i år vil eksportere for 110 milliarder kroner til Norge.

- Som ambassade er vi aktivt inne med en rekke tiltak for å fremme dansk næringsliv i Norge. Vi er inne på strategiplanlegging, partnering og nærmest som et konsulentfirma. I disse dager er det en meget hyggelig oppgave, sier han.

De danske selskapene som vil inn i det norske markedet må bevise at de er seriøse fagfolk og konkurransedyktige. Vi får ingenting gratis i Norge, men vi føler oss varmt velkommen i det norske markedet, sier ambassadøren med et smil.

- Nå skal alt være grønt, bærekraftig og gjenvinnbart, og dette er vi dansker sterke på. Det kan ikke bli for grønt. Dette er en tendens som bare vil fortsette, uansett hva man måtte mene om det, sier ambassadør Jarl Kåre Frijs-Madsen.

 

 

 
 
 
 

Stilling ledig

Vise alle ledige stillinger

Byggekostnadskalkulator

Byggekalkulatoren gir deg et enkelt prisanslag for byggeprosjekter basert på areal og geografisk område.

Avansert byggekostnadskalkulator
Klikk her for å logge inn

Produktnyheter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Siste papirutgave

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår