Debatterer om god arkitektur gir samfunnsgevinst

 
Debatterer om god arkitektur gir samfunnsgevinstVi vet at fysiske omgivelser betyr mye for helsa vår, men hvordan kan vi måle effekten i kroner og øre? Det blir tema under seminaret "Helsefremmende arkitektur og omgivelser: Bare pynt eller samfunnsøkonomisk gevinst?" på Arendalsuka. Foto: Pixabay
ARENDALSUKA: SINTEF inviterer til debatt om hvordan vi bedre kan dokumentere gevinstene av helsefremmende arkitektur og omgivelser under Arendalsuka.

Arendalsuka er blitt en svært sentral politisk arena hvert år i august. Sintef ønsker å bruke anledningen til å diskutere den samfunnsøkonomiske betydningen av god arkitektur.

Arkitektur som folkehelsetiltak
Forskning viser at våre fysiske omgivelser er viktige bidragsytere til det store folkehelseregnestykket. Likevel taper kunnskapen om hvordan de fysiske omgivelsene påvirker folkehelsa ofte i møte med "harde fakta" som byggekostnader og arealbruk.

- Hvis vi kunne dokumentert effekten av gode fysiske omgivelser med redusert medisinbruk og liggedøgn, ville det vært enklere, men livsmestring og tilhørighet er ikke uten videre lett å omsette til kroner og øre. Kanskje vi må finne et annet målesystem, sier seniorforsker Karin Høyland i Sintef i en pressemelding.

På seminaret Helsefremmende arkitektur og omgivelser: Bare pynt eller samfunnsøkonomisk gevinst? vil hun presentere smakebiter fra forskningen innenfor aldersvennlig områdeutvikling og inkluderende arkitektur. Det blir også dialog om samfunnsøkonomiske, helsemessige og kriminalitetsforebyggende gevinster av god arkitektur og omsorgsfulle omgivelser. Panelet vil bestå av bl.a. Ingrid Køhler Knutsen (Helsedirektoratet), Jostein Sandvik (tidligere politimann i politidistrikt øst), Egil Skavang (Arkitektbedriftene), Ingerid Helsing Almaas (DogA) og Karin Høyland (SINTEF). Innleder og moderator er Solvår Wågø (forsker i SINTEF).

Les mer og meld deg på her

Se arrangementet live

Tid: Onsdag 14/8 2019 11:30 - 12:30
Sted: M/S Sandnes, 1. klasse salongen
Arrangør: SINTEF og NTNU

 

 
 
 
 

Stilling ledig

Vise alle ledige stillinger

Byggekostnadskalkulator

Byggekalkulatoren gir deg et enkelt prisanslag for byggeprosjekter basert på areal og geografisk område.

Avansert byggekostnadskalkulator
Klikk her for å logge inn

Produktnyheter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Siste papirutgave

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår