COWI kjøper Arkitema Architects

 
COWI kjøper Arkitema ArchitectsEtter signeringen: Adm. dir i COWI, Lars-Peter Søbye og adm.dir. i Arkitema Archotects Peter Hartmann Berg. Foto: Jonas Dackås Steene
COWI har inngått avtale om oppkjøp av Danmarks største arkitektvirksomhet for et tresifret millionbeløp.

– 1 pluss 1 blir 3 i denne handelen, sier konsernsjef i COWI Lars-Peter Søbye i en pressemelding. Han utdyper:

 – Vi har allerede hver for oss ledende posisjoner i markedet, men sammen kan vi spille hverandre enda bedre og levere innovative og integrerte løsninger av høy kvalitet til kundene. Dessuten åpner kjøpet opp for nye utviklingsmuligheter for medarbeiderne våre.

COWI har ca. 6 700 medarbeidere, mens Arkitema 1. januar 2019 vil bringe omlag 550 nye medarbeidere inn i virksomheten som en selvstendig forretningsenhet.

Arkitema Architects arbeider med bolig, urban design, kontor, helse- og undervisningsbygg, og er blant annet kjent for Sluseholmen, et stort byutviklingsprosjekt i Københavns Havn.

Sterk eier – stor selvstendighet

Adm.dir. hos Arkitema Architects, Peter Hartmann Berg, gleder seg over avtalen: - Med COWI får vi en sterk eier som kan åpne nye markeder for oss og være med å utvikle virksomheten. Samtidig beholder vi vår sterke merkevare og virksomhetskultur. Vi gleder oss til å presentere alle de nye mulighetene for våre kunder og medarbeidere, sier han i meldingen.

– De globale megatrendene, og særlig behovet for bærekraft, stiller stadig høyere krav til de løsningene vi skal levere. Kjøpet gjør at vi i enda større grad kan levere hele paletten av både teknikk og design i én helhetlig leveranse med et høyt kvalitetsnivå, sier Søby.

Konsolidering

Hos Arkitema konstaterer man at det har vært en konsolidering i bransjen de siste årene, og at det har blitt lengre mellom de uavhengige, selvstendige rådgiverne som partnere på store prosjekter. Dessuten ser de attraktive muligheter i å bli en del av et konsern med sterk skandinavisk base og global rekkevidde:

– Avtalen sikrer at vi alltid har en sterk ingeniørpartner, uansett hvor vi operer. Sammen kan vi vinne markedsandeler både lokalt og globalt, drevet av urbanisering, digitalisering og klimaendringer, sier Hartmann Berg.

Enkelhet for kunden

Spesielt private byggherrer, men også flere offentlige kunder innenfor byggevirksomhet og infrastruktur, etterspør konsulenthus som kan påta seg ansvar for hele prosjektet, og ikke bare deler av det:

– Vi har allerede svært dyktige arkitekter ansatt for å levere rådgivning, men med Søbye.

COWI har vært på markedet i nesten 90 år, mens Arkitema fyller 50 år til neste år.

Avtalen om oppkjøpet av Arkitema har blitt sendt til godkjennelse hos konkurransemyndighetene, som ventes å komme med et svar i løpet av et par måneder. Den omfatter en konfidensialitetsklausul om prisen.

 

 
 
 
 

Stilling ledig

Vise alle ledige stillinger

Byggekostnadskalkulator

Byggekalkulatoren gir deg et enkelt prisanslag for byggeprosjekter basert på areal og geografisk område.

Avansert byggekostnadskalkulator
Klikk her for å logge inn

Produktnyheter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Siste papirutgave

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår