Coromatic skal levere nødkraft til nytt sykehus

 
Coromatic skal levere nødkraft til nytt sykehusBildet: fra venstre; Therese Øvernes, prosjektleder SUS2023, Kari Gro Johanson, prosjektdirektør SUS2023, Arild Jensen, business development manager Coromatic og Espen Kristiansen, senior sales manager Coromatic. Foto: SUS2023
Det nye sykehuset i Stavanger har inngått en avtale med Coromatic AS om å levere nødkraft som sikkerhet mot strømbrudd. Avtalen er verdt ca 22 millioner kroner inkludert mva.

Coromatic skal levere inn til teknisk sentral 3 dieselaggregater som hver har kapasitet på 2 Megawatt og et 22kV koblingsanlegg for å sikre forsyning av nødkraft til sykehuset, dersom et strømbrudd skulle inntreffe.

- Nødkraft er avgjørende for trygg og sikker drift av det nye sykehuset, og kontrakten vi nå får på plass sikrer nok strøm i back up til hele første byggetrinn på vel 100.000 m2. Med denne leveransen er sykehuset sikret drift dersom en feil i det normale kraftnettet skulle inntreffe, sier Kari Gro Johanson, prosjektdirektør for SUS2023, i en pressemelding.

Sykehusprosjektet har beregnet at effektbehovet for nødkraftforsyning ligger fra 2,3 Megawatt til 3,9 Megawatt. Når byggetrinn to igangsettes vil det samlede behovet for nødkraft være opp mot 6,8 Megawatt.

- Vi leverer tre aggregater til en teknisk sentral. Videre har vi lagt til rette for at det er plass til to aggregater ekstra til neste byggetrinn. For oss er dette en viktig og spennende kontrakt som bidrar til at sykehuset sikrer stabil og kontinuerlig drift selv ved et uventet strømbortfall, sier Leif Lippestad, administrerende direktør i Coromatic.

Coromatic skal også levere et høyspentnett for nødkraft som er uavhengig av høyspentnettet for normalkraft, med tilhørende utstyr. Dette gjør det mulig å teste nødkraften uten å forstyrre den normale kraftforsyningen.

FAKTA:

• Coromatics kunder finnes innen flere ulike bransjer som finans, helsevesenet, forsvaret og mange andre organisasjoner med behov for tilgang til strømforsyning og datakommunikasjon. 

• Coromatic tilbyr rådgivning, drift og vedlikehold. Vi designer, bygger og drifter teknisk infrastruktur på en energieffektiv måte.

• Coromatic har over 500 medarbeidere, og har levert løsninger og tjenester til over 5000 virksomheter i Norden. EQT er hovedeier i Coromatic. 

 

 
 
 

Stilling ledig

Vise alle ledige stillinger

Byggekostnadskalkulator

Byggekalkulatoren gir deg et enkelt prisanslag for byggeprosjekter basert på areal og geografisk område.

Avansert byggekostnadskalkulator
Klikk her for å logge inn

Produktnyheter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Siste papirutgave

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår