Consto skal bygge for Statnett

 
Consto skal bygge for StatnettIllustrasjon: Statnett
Consto er tildelt kontrakt på bygging av Salten Transformatorstasjon for Statnett.

Denne uken signerte Consto Anlegg Nord AS kontrakt med Statnett for bygging av Salten Transformatorstasjon i Sørfold kommune i Nordland. Den nye transformatorstasjonen bygges for å sikre strømforsyningen mellom Nord-Norge og Midt-Norge, samt at den vil legge til rette for ny kraftproduksjon i området. 

- Vi er utrolig glade for å få muligheten til å delta i denne viktige utbyggingen for Nord-Norge, og vi ser frem til et godt samarbeid med Statnett, sier daglig leder i Consto Anlegg Nord AS, Fredrik Okkenhaug, i en pressemelding. 

- Jeg er selv fra Indre Salten og har fulgt med dette prosjektet i lang tid. Det har vært mye omtalt og er sterkt ønsket lokalt, og det gjør det ekstra hyggelig å ha vunnet frem i konkurransen om denne kontrakten, sier han. 

Consto skal etablere tomt og infrastruktur i grunnen, samt bygge transformatorsjakter, kontrollhus og lager. Arbeidene planlegges igangsatt til høsten og skal ferdigstilles i 2022. Kontraktsummen er på MNOK 150 ekskl. mva.  

- Prosjektet er svært spennende og passer oss godt. Forsyning er et satsningsområde for oss, enten det gjelder drikkevann, kraft eller nett. Vi er fortsatt et relativt ungt selskap å regne, og for oss er dette å anse som en stor kontrakt og et viktig referanseprosjekt, sier Okkenhaug.  

Consto Anlegg Nord er et selskap i konsernet Consto, et av Norges ledende konsern innenfor bygg og anlegg. Konsernet har virksomheter på Svalbard, i Nord-Norge, Midt-Norge, Vestlandet, Sørlandet og Østlandet. Konsernet har også byggevirksomhet i Sverige gjennom datterselskapet Consto AB. Konsernet har mer enn 1 000 ansatte i Norge og Sverige. Hovedkontor for konsernet er i Tromsø.  

 

 
 
 
 

Stilling ledig

Vise alle ledige stillinger

Byggekostnadskalkulator

Byggekalkulatoren gir deg et enkelt prisanslag for byggeprosjekter basert på areal og geografisk område.

Avansert byggekostnadskalkulator
Klikk her for å logge inn

Produktnyheter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Siste papirutgave

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår