Consto bygger ny fv. 285 Asdøla bru

 
Consto bygger ny fv. 285 Asdøla bruBildet: Sigurd Velken, prosjektleder Viken fylkeskommune (t.v.) og Morten Karlsen, daglig leder i Consto Anlegg Øst AS. Foto: Øystein Skandfer, Dovre Group.
Entreprenøren Consto Anlegg Øst AS skal bygge nye fylkesvei 285 Asdøla bru. Kontraktsummen er på ca. 58 millioner kroner.

- Vi er glade for at vi snart kan starte byggingen av ny bru over Asdølajuvet, og at vi etter hvert også skal få på plass gode parkeringsmuligheter for de som bruker det populære turområdet ved juvet, sier Sigurd Velken, prosjektleder i Viken fylkeskommune, i en pressemelding.

På vegne av Viken fylkeskommune skal entreprenøren bygge ny bru over Asdølajuvet, på nedsiden av dagens bru. Brua skal bygges som en slakkarmert betongbru på ca. 116 meter, med en utvendig bredde på 11.5 – 12,3 meter.  I tillegg skal det bygges vei som knytter ny bru til dagens vei, og vi skal legge om adkomstene til naboene slik at disse blir tilpasset den nye veien. Vi skal også legge om strømforsyningen i området og private vannledninger sør og nord for brua.

Arbeidene starter høsten 2020, og skal etter planen være ferdig i mai 2022.

18. mai 2016 raste deler av landkaret på Asdøla bru. Brua ble revet og erstattet av en midlertidig bru. Den midlertidige brua har kun ett kjørefelt.

Her kan du lese mer om prosjektet

 

 
 
 
 

Stilling ledig

Vise alle ledige stillinger

Byggekostnadskalkulator

Byggekalkulatoren gir deg et enkelt prisanslag for byggeprosjekter basert på areal og geografisk område.

Avansert byggekostnadskalkulator
Klikk her for å logge inn

Produktnyheter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Siste papirutgave

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår