Christoffer Aas Clementz leder byggesystemer i Maxbo

 
Christoffer Aas Clementz leder byggesystemer i Maxbo
Christoffer Aas Clementz har startet i en nyopprettet stilling som sjef for byggesystemer i Maxbo. Han har ansvaret for å bygge opp og utvikle forretningsområdet Byggesystemer i Maxbo.

Clementz kommer fra stillingen som teknisk sjef i Optimera Byggsystemer, der han har vært de siste seks årene. Han har tidligere erfaring fra blant annet Mestergruppen og IEC-hus (nå ABChus). I tillegg har han jobbet som forsker ved Norsk Treteknisk institutt der han blant annet forsket på energieffektive trekonstruksjoner.

– Byggesystemer, som blant annet omfatter ferdige elementer og precut fra fabrikk, har vært et stort satsingsområde for Maxbo siden 2017. Med Christoffer på laget skal denne satsingen styrkes og intensiveres ytterligere, forteller Markus Solvik, Direktør for Vekst og Forretningsutvikling i Løvenskiold Handel.

Clementz blir sittende på hovedkontoret på Vækerø, der han vil samarbeide på tvers i organisasjonen.

Tett samarbeid
– Den viktigste jobben blir å finne de gode løsningene og se helheten i Maxbo-systemet. Jeg vil samarbeide spesielt tett med de anleggene der vi er inne på eiersiden, I3 Element i Valdres og Norsk Modul på Stathelle i Porsgrunn, i tillegg til våre samarbeidspartnere og Maxbo Tekniske tjenester, sier Clementz.

– Vi skal bygge systemer og rutiner på tvers, slik at det blir gjenkjennelig høy kvalitet og forutsigbarhet både for kundene våre, selgerne våre og andre som jobber med byggesystemer internt i Maxbo, sier Clementz.

En aktør å regne med
Den nye sjefen for byggesystemer har store ambisjoner framover.

– Vi skal bli en stor aktør i markedet, og en som er å regne med. Vi skal tilby byggesystemer med elementbygg og precut på generell basis, i tillegg til takstoler gjennom våre samarbeidspartnere. Slike løsninger er fremtiden, sier Clementz.

En del av det grønne skiftet
Clementz mener smarte byggesystemer er en viktig del av det grønne skiftet.

– Vi rasjonaliserer materiellproduksjon og transport med ferdige elementer og precut fra fabrikk. Det reduserer avfall på byggeplass og unødvendig avfallstransport. Erfaringsmessig er svinnet på plassbygging 10-15 prosent. Svinnet fra automatiske sager der man benytter kappfiler fra konstruksjonstegninger har derimot en svinnprosent på kun 2-4 prosent, sier Clementz.

 

 
 
 
 

Stilling ledig

Vise alle ledige stillinger

Byggekostnadskalkulator

Byggekalkulatoren gir deg et enkelt prisanslag for byggeprosjekter basert på areal og geografisk område.

Avansert byggekostnadskalkulator
Klikk her for å logge inn

Produktnyheter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Siste papirutgave

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår