Cersaie satte nok en rekord

 
Cersaie satte nok en rekordBildet: Ny rekord med 112 104 deltagere under årets Cersaie, og den internasjonale andelen økte også i år. Den nærmer seg nå 50 prosent. Foto: Odd Borgestrand
Cersaie i Bologna satte for tredje år på rad ny rekord i antall besøkende. Årets messe samlet totalt 112 104 deltagere.

Av Odd Borgestrand

Cersaie 2018 bekreftet dermed sin status som en viktig messe for den internasjonale baderoms- og flisindustrien. Cersaie henvender seg spesielt til arkitekter, interiørdesignere, installatører, media og sluttbrukere.

Flere utlendinger
Cersaie arrangerte i år sin messe for 36.gang, og messa går over fem dager. De totalt 112 104 besøkende betyr en beskjeden økning på 0,4 prosent sammenlignet med fjoråret. Det mest gledelig for arrangøren er at andelen utenlandske besøkende øker for hvert år. Antall internasjonale besøkende økte med 1,6 prosent til 54 025, mens det italienske besøksantallet falt med 0,6 prosent i forhold til året før. Internasjonale gjester utgjorde i år 48 prosent.

Stor utstilling
De 161.000 kvadratmeter utstillingsplassene ble i år utsolgt flere måneder på forhånd, til tross for en utvidelse på 5000 kvadratmeter i de nye og innbydende hallene 28, 29 og 30. Totalt deltok 840 utstillere, inkludert 314 ikke-italienske selskaper fra 40 ulike land. Keramiske fliser hadde også i år den største andelen med totalt 452 selskaper, etterfulgt av baderomsmøbler med 181 utstillere. Skal Cersaie vokse mer internasjonalt må nok andelen innen bad og interiør økes ytterligere.

God deltakelse
Alle kulturarrangementene som ble arrangert i arkitekturgalleriet samlet god deltakelse, spesielt samtalen mellom de to mesterarkitektene Mario Botta og Guido Canali. Hvert år inviteres studenter fra videregående skoler og høyskoler til messa for å rekruttere til keramisk design. I år deltok 3.100 studenter på ulike arrangementer. Hele 1000 studenter benyttet anledningen til å møte designfotografen Silvia Camporesi.

Internasjonal presse
Det er ingen tvil om at interessen fra nasjonal og internasjonal presse gir Cersaie et ekstra løft. I år rapporterte 889 journalister, 510 italienske og 379 internasjonale, fra messedagene. VVS aktuelt var representert fra norsk side. Partnerskapet med Bologna Design Week, i år for fjerde år, var også med å utvide programmet med en rekke kveldsarrangementer i sentrum av Bologna. Dette har vist seg å bli et populært innslag, og vil bli videreutviklet de neste årene, opplyser arrangørene i sin oppsummering av årets messe.

Cersaie 2019 arrangeres 23.-27.september.  Et tips til nordmenn som planlegger et besøk er å bestille hotellrom så raskt som mulig. Alt av tilgjengelige overnattingssteder blir fullbooket, noe som betyr en tredobling av prisene på de fleste hoteller.

Under får du her en liten foto-forsmak fra årets messe. Fyldig reportasje og bildekavalkade fra Cersaie 2018 følger i VVS aktuelt nr. 7 (Alle foto: Odd Borgestrand)


 

 

 
 
 
 

Stilling ledig

Vise alle ledige stillinger

Byggekostnadskalkulator

Byggekalkulatoren gir deg et enkelt prisanslag for byggeprosjekter basert på areal og geografisk område.

Avansert byggekostnadskalkulator
Klikk her for å logge inn

Produktnyheter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Siste papirutgave

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår