Campus Ås utvider

 
Campus Ås utviderFellesbygget innvendig. Arkitekt: Henning Larsen Architects, Fabel Arkitekter, tidl. ØKAW.
Statsbygg har inngått siste kontrakt i Campus Ås-prosjektet. Hent as ble valgt som totalentreprenør i konkurransen om å bygge det nye fellesbygget, som skal oppføres i overgangen mellom ny og gammel campus.

Fellesbygget vil bli et sentralt samlingspunkt for studenter, ansatte og besøkende. Fleksible og robuste romløsninger skal gi mulighet for ulike aktiviteter gjennom hele døgnet, året rundt.

- Vi har høye miljøambisjoner for bygget. Bygningen skal være passivhus oppvarmet av Co2-nøytral fjernvarme og vi vil bruke mye treverk, både innvendig og utvendig. Bærende konstruksjoner over bakken vil være i limtre og utvendig skal bygningen kles med vedlikeholdsvennlig trepanel med lang holdbarhet, sier prosjektdirektør Erik Antonsen i Statsbygg i en pressemelding.

Bygningen vil danne en naturlig inngangsportal til hele Campus Ås mellom det nye Veterinærbygget og den gamle, ærverdige Urbygningen på NMBU (Norges miljø- og biovitenskapelige universitet). Konseptet er utviklet av Fabel Arkitekter og Henning Larsen Architects.

Når det 63 000 kvadratmeter store Veterinærbygget står ferdig, vil det inneholde alt fra kompliserte laboratorier og undervisningsrom for syke dyr av alle slag. Hele prosjektet, inkludert Fellesbygget på 2100 kvadratmeter, skal være klart til semesterstart høsten 2020.

 

 
 
 
 

Aktivitetskalender

Vis alle

  

Nytt om navn

Vis alle

  

Bygg Reis Deg 2017

Vis alle

  

Prosjektnyheter

Vis alle

  

Produktnyheter

Vis alle

  

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår