Byggeskikkpris til Heimdal videregående skole

 
Byggeskikkpris til Heimdal videregående skoleBildet: Heimdal videregående skole. Foto: Hundven-Clements
Nylig ble Trondheim kommunes byggeskikkpris for 2019 tildelt aktørene bak nye Heimdal videregående skole og Kolstad Arena på Saupstad.

«Et forbilledlig samfunnsprosjekt som rommer mer enn bare sin egen hovedfunksjon», var en av karakteristikkene den nye skolen fikk av juryen. Bygget er blitt et samlingspunkt for hele bydelen, og i går fikk Rambøll, Skanska og Trøndelag fylkeskommune masse skryt, heder og ære for jobben som er gjort.

I juryens begrunnelse heter det videre: «I tillegg til skole, idrett og kultur, ser vi allerede at arealene fylles med mange slags aktivitet og er et strålende eksempel på samspill med naboer, frivillige, områdeløft Saupstad-Kolstad, idretten og det lokale kulturlivet.»

- Det ble også vektlagt at bygget er et av verdens mest miljøvennlige, med tanke på miljø- og energiperspektiv, skriver Trondheim kommune på sine nettsider.

Blant annet hentes energien til skolen fra solcellepaneler på taket og miljøvennlig biogass, mens varmen hentes fra geobrønner i bakken. Noen av vinduene har elektrokromatiske glass, som reduserer solinnstråling og reduserer behovet for kjøling, mens ventilasjon og belysning er gjort så energieffektivt som mulig. Heimdal videregående skole er et ZEB-0 prosjekt.

Skanska har vært entreprenør for prosjektet. KHR arkitekter har vært en samarbeidspartner til Rambøll arkitekter, som har hatt hovedansvaret for arkitekturen fra konkurransens første fase, gjennom samspillsfase med entreprenøren og til ferdig gjennomført byggeprosjekt.

Den nye skolen åpnet dørene i august 2018

Om prisen:
• Trondheim kommune har delt ut byggeskikkprisen siden 2006. Prisen ble innstiftet av formannskapet for å hedre aktører som på ulikt vis utmerker seg positivt innenfor byggeskikk.

• Byggeskikkprisen skal gå til et byggverk eller anlegg som danner et forbilledlig eksempel og som bidrar til å heve, fornye og utvikle den allmenne byggeskikken.

• Det må være ferdigstilt i løpet av de siste 5 år.

• Prisen består av en plakett med innskrift som skal settes på bygget eller i anlegget, samt et diplom til prisvinneren/prisvinnerne.

 

 
 
 
 

Stilling ledig

Vise alle ledige stillinger

Byggekostnadskalkulator

Byggekalkulatoren gir deg et enkelt prisanslag for byggeprosjekter basert på areal og geografisk område.

Avansert byggekostnadskalkulator
Klikk her for å logge inn

Produktnyheter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Siste papirutgave

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår