Bygger over 200 boliger på en ny øy i København

 
Bygger over 200 boliger på en ny øy i KøbenhavnKronløbsøen skal bli en nyopprettet øy med en attraktiv beliggenhet i Inner Nordhavn mellom Sundkaj og Fortkaj, som begge er under utvikling. (Ill: NCC).
NCC har inngått en avtale på over 1,5 milliarder svenske kroner om å bygge 233 boliger og et parkeringshus på en ny øy, Kronløbsøen, i Københavns Nordhavn. Prosjektet har et samlet areal på 63 600 kvadratmeter.

Bak prosjektet står By & Havn, PensionDanmark og Nordkranen.

Prosjektet vil starte opp i sommer og forventes å bli ferdig innen utgangen av 2023. Ordren har en verdi på over 1,5 milliarder svenske kroner. NCC er nøkkelferdig entreprenør for prosjektet

 - Dette prosjektet er helt unikt. Det er ikke hver dag man som entreprenør får sjansen til å jobbe med denne typen byutvikling. Vi får god nytte av vår tidligere erfaring og kompetanse i dette prosjektet, sier Palle Bjerre Rasmussen, som er sjef for NCC Building Nordics i Danmark i en pressemelding fra NCC.

Kronløbsøen skal bli en nyopprettet øy med en attraktiv beliggenhet i Inner Nordhavn mellom Sundkaj og Fortkaj, som begge er under utvikling. De 233 boligene er fordelt på seks etasjer på toppen av et parkeringshus, som igjen består av fire etasjer plassert under vannoverflaten. Den nye øya vil ha forbindelser i form av tre broer og en tunnel. Kronløbsøen er et omfattende prosjekt og vi gleder oss til å komme i gang med våre partnere. I tillegg til god beliggenhet, unik bolig og detaljhandel for Nordhavn, er det lett å bo, arbeide og besøke distriktet, sier Jens Damgaard Pedersen, leder av Kronløbsøen Prosjekt P/S.

Bak byggeprosjektet er prosjektfirmaet Kronløbsøen Projekt P / S. Den eies av By & Havn (50 prosent), PensionDanmark (40 prosent) og Nordkranen (10 prosent)

- Vi er glade for at vi nå begynner å bygge attraktive boliger på en ny øy i Kronløbsbassinet nær vann, by og t-bane. Vi forventer en stor etterspørsel etter boliger og dermed en god avkastning for våre medlemmer, sier eiendomsforvalter Marius Møller, PensionDanmark i meldingen.

Prosjektet er designet av Vilhelm Lauritzen Architects and Cobe og tegningskontoret STED, som er ansvarlig for landskapsarkitekturen.

 

 
 
 
 

Stilling ledig

Vise alle ledige stillinger

Byggekostnadskalkulator

Byggekalkulatoren gir deg et enkelt prisanslag for byggeprosjekter basert på areal og geografisk område.

Avansert byggekostnadskalkulator
Klikk her for å logge inn

Produktnyheter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Siste papirutgave

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår