Bygger opplevelsessenter på Hidra

 
Bygger opplevelsessenter på Hidra(Skisse: Rodeo Arkitekter AS).
AKTUELLE PROSJEKTER: Det pågår nå en mulighetsstudie for å bygge et opplevelsessenter på øya Hidra utenfor Flekkefjord. Et senter som skal inneholde akvarium, leirskole og landskapshotell.
Av Tore Kubberød
 
Øya Hidra utenfor Flekkefjord omtales som stedet hvor Sørlandet møter Vestlandet. Øya, som deles i to av en kanal har et vakkert kulturlandskap, en rekke fornminner og kystkultur og i underkant av 600 fastboende innbyggere i tillegg til et stor antall sommergjester. Øya har overnattingsmuligheter, restaurant, kystmuseum og tettstedet Kirkehavn hvor det er forskjellige kulturtilbud. 
 
Må være en naturlig inngangsport
Forprosjektet ble utviklet av en prosjektgruppe og ble støttet økonomisk av Vest-Agder Fylkeskommune, SR-Bank Listerfondet og Marine Harvest Prosjektgruppen. 
Visjonen påpeker først og fremst at det er viktig å etablere et senter som fremstår som en naturlig inngangsport til ulike aktiviteter for besøkende til øya. Dette betyr ikke at de eksisterende tilbudene på øya blir tilsidesatt. Tvert i mot er målsetningen at senteret skal bli en plattform der alle eksisterende tilbud kan få profilert seg ovenfor et bredere publikum. 
 
Vil ha opplevelse, bærekraft og lønnsomhet
På grunnlag av visjonen og scenariomatrisen er det fremhevet tre tydelige hovedpilarer som til sammen skal støpe senteret som «inngangsporten til Hidra». Disse er «opplevelse», «bærekraft og lønnsomhet» og «aktiv læring». Målsetningene bygges videre opp av sammensatte og tilpassede tilbud, som hver på sin måte skal sørge for at senterets målsetninger skal nås. 
 
FAKTA
Hidra Skjærgårdssenter
Hidra, Flekkefjord
Aust-Agder
Verdi antatt av Byggfakta Live: 70 millioner kroner
Byggestart antatt av Byggfakta Live: Oktober 2018
Oppdragsgiver: Flekkefjord kommune
Oppdragsgiver: Vest-Agder Fylkeskommune
Prosjektleder: Rodeo Aechitechts International AS
Arkitekt forprosjekt: Rodeo Architechts International AS
Utredningskonsulent: Flekkefjord kommune
 

Jobber du mot prosjektmarkedet og ønsker å komme tidlig inn i prosjektene?
Byggfakta kartlegger alle byggeprosjekter i Norge og viser resultatene via tjenesten Byggfakta Live.

 

 
 
 
 

Aktivitetskalender

Vis alle

  

Nytt om navn

Vis alle

  

Bygg Reis Deg 2017

Vis alle

  

Prosjektnyheter

Vis alle

  

Produktnyheter

Vis alle

  

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår