Bygger om verdens nordligste vindpark

 
Bygger om verdens nordligste vindparkHavøygavlen. (Foto: Consto).
Consto skal delta i arbeidet med å oppgradere Havøygavlen vindkraftverk i Måsøy kommune. De skal blant annet oppgradere eksisterende veinett, lage fundamenter, etablere kranoppstillingsplasser, internt fiber og 22kV-nett i park.

Consto Anlegg Nord har inngått avtale med byggherre Finnmark Kraft.

- Consto Anlegg Nord har i lengre tid arbeidet med utvikling og optimalisering av prosjektet, og det er svært gledelig at vi endelig kan kunngjøre at vi har vunnet konkurransen, sier han i en pressemelding.

- Det har stor betydning for oss å delta i dette prosjektet. Dette er et fremtidsrettet prosjekt, både sett i forhold til at det vil bidra til vekst i lokalsamfunnet og sett ut fra et fornybart perspektiv, sier Okkenhaug i meldingen.

De skal også tilbakestille de gamle turbinfundamentene, veger og plasser som ikke er i bruk lenger tilbakestilles.

Havøygavlen vindpark i Måsøy kommune ble etablert i 2002 og er verdens nordligste vindpark. I nærmere 20 år har de 15 turbinene produsert strøm, og nå skal vindkraftparken oppgraderes. Turbinene skal skiftes ut og erstattes med ni nye og kraftigere turbiner, og området skal gjenbrukes og oppgraderes.

Detaljprosjekteringen har startet, og oppstart på arbeidene blir våren 2020. Ferdigstillelse er i 2021.

- Vi ser frem til å være med på å videreutvikle verdens nordligste vindpark. Vi har satt sammen et meget kompetent team, og vi gleder oss alle til å ta fatt på oppgaven, sier Kristian Tollefsen, anleggsleder i Consto Anlegg Nord.

 

 

 
 
 
 

Stilling ledig

Vise alle ledige stillinger

Byggekostnadskalkulator

Byggekalkulatoren gir deg et enkelt prisanslag for byggeprosjekter basert på areal og geografisk område.

Avansert byggekostnadskalkulator
Klikk her for å logge inn

Produktnyheter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

Siste papirutgave

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår