Bygger om Bakås skole for Oslo kommune

 
Bygger om Bakås skole for Oslo kommuneIllustrasjon: Futhark arikitekter AS
AKTUELLE PROSJEKTER: Veidekkes datterselskap Seby AS og Undervisningsbygg Oslo KF har inngått kontrakt om tilbygg og rehabilitering av Bakås skole på Ellingsrud i Oslo.

Av Bjørn Laberg

Oppdraget er et ambisiøst miljøprosjekt med fossilfri byggeplass og tilbygget blir plusshus. Kontrakten er en totalentreprise verdt 166 millioner kroner ekskl. mva.

Bærekraftige løsninger

- Vi ser fram til å ta fatt på et spennende skoleprosjekt for Undervisningsbygg, det å bygge gode skoler er jo noe av det mest meningsfulle vi som entreprenører kan gjøre. De bærekraftige løsningene i alle fasene av byggeprosjektet er i tråd med Seby og Veidekkes miljøambisjoner, sier daglig leder Bjørn Ove Liavaag i Seby AS, i en pressemelding.

Bakås skole blir etter utvidelsen på cirka 5.000 m2 og utvides fra 1-parallell til 2-parallell barneskole. I tillegg skal gymsal med garderobeanlegget rehabiliteres og nye utomhusarealer skal opparbeides. Skolens arealer skal også kunne sambrukes med virksomheter utover skolens kjernevirksomhet. Dette gjelder auditorium, bibliotek, SFO-arealer, musikkrom, mat og helse samt kunst og håndverksavdeling.

- Vi har lagt opp til høye miljøambisjoner både for det ferdige bygget og i byggefasen. Nybygget skal tilfredsstille kravene til plusshus i henhold til FutureBuilt sin definisjon, og bæresystemer skal utføres med massivtre, forteller prosjektleder Morten Dalåmo i Undervisningsbygg Oslo KF.

Plusshus

Prosjektet gjennomføres som fossilfri byggeplass hvor det også skal benyttes grunnvarme som energikilde i byggefasen. Nybygget oppføres som plusshus og inkluderer solcelleanlegg på tak over både tilbygg og deler av eksisterende bygg. Komplett nytt varmepumpeanlegg, som dekker varme og kjøling til både tilbygg og eksisterende bygg inkludert utvendige føringsveier i bakken mellom byggene.

Rehabilitering inkluderer komplette nye tekniske anlegg for alle fag, nødvendig ombygging, etterisolering av vegger, nytt tak og nye overflater. 

Byggestart er i august 2020, med planlagt ferdigstillelse i mai 2022. Prosjektet skal følge Oslo-modellens strenge krav for å sikre bruk av lærlinger og bekjempelse av arbeidslivskriminalitet og sosial dumping. 

Kilde: Byggfaka SMART / ByggeNorge / Veidekke ASA

FAKTA:

Tiltakshaver: Undervisningsbygg Oslo KF

Totalentreprenør: Veidekke / Seby AS

RI Akustikk: ÅF Engineering AS/Firma 224

Landskapsarkitekt: Østengen & Bergo AS

RI Brannsikkerhet: ÅF Engineering AS/Firma 224

Arkitekt: Futhark Arkitekter AS

 

Jobber du mot prosjektmarkedet og ønsker å komme tidlig inn i prosjektene?

Byggfakta kartlegger alle byggeprosjekter i Norge og viser resultatene via tjenesten Byggfakta SMART.


 

Last gjerne også ned våre rapporter. Rapportene er basert på data registrert i Byggfakta sin prosjektdatabase. Disse inneholder detaljert informasjon om pågående, planlagte og gjennomførte byggeprosjekter.

 

 

 

 

 
 
 
 

Stilling ledig

Vise alle ledige stillinger

Byggekostnadskalkulator

Byggekalkulatoren gir deg et enkelt prisanslag for byggeprosjekter basert på areal og geografisk område.

Avansert byggekostnadskalkulator
Klikk her for å logge inn

Produktnyheter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Siste papirutgave

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår