Bygger nytt hovedkontor for SKF

 
Bygger nytt hovedkontor for SKFSKFs nye hovedkontor i Gøteborg. Bygningen skal ferdigstilles til bærekraftstandarden LEED nivå Gold, med løsninger som reduserer energibruken og med mål om større velvære for de som oppholder seg i bygningen. (Ill: Veidekke).
Veidekkes datterselskap Billström Riemer Andersson Bygg AB har signert kontrakt om å bygge teknologiselskapet SKFs nye hovedkontor i Gøteborg.

SKF leverer teknologi for lager og lagerenheter, tetninger, megatronikk og smøresystemer og -tjenester til kunder over hele verden fra sin base i Gøteborg. Selskapet har ca. 45 000 ansatte.

SKFs nye hovedkontor skal bygges i selskapets gamle sentrallagerbygg og blir dermed værende i SKFs «vugge» i Gamlestaden i Gøteborg. Å tilpasse den gamle lagerbygningen til dagens behov og arbeidsform krever omfattende ombygging av et areal på ca. 16 000 kvadratmeter.

– Vi har vurdert ulike alternativer og har funnet at det klart mest fordelaktige er å gjenbruke og bygge om det tidligere sentrallageret. Slik utnytter vi lokaler som i dag står ledige, skaper nye forutsetninger for å arbeide på tvers av virksomhetene og stimulerer til effektivt samarbeid og kommunikasjon. Dessuten blir bygningen mer areal- og energieffektiv, sier Christian Johansson, CFO og SVP i SKF i en pressemelding.

Et bærekraftig arbeidsmiljø i henhold til LEED Gold

Lyse og åpne områder tilpasset møter, samarbeid og prosjektaktiviteter vil prege bygningen, men det blir også plass for å jobbe uforstyrret på egenhånd. Bygningen skal ferdigstilles til bærekraftstandarden LEED nivå Gold, med løsninger som reduserer energibruken og med mål om større velvære for de som oppholder seg i bygningen. SKFs nye hovedkontor skal stå innflyttingsklart sommeren 2020.

SKF leverer teknologi for lager og lagerenheter, tetninger, megatronikk og smøresystemer og -tjenester til kunder over hele verden fra sin base i Gøteborg. Selskapet har ca. 45 000 ansatte.

Billstrøm Riemer Andersson (BRA) AB er et datterselskap av Veidekke ASA med base i Gøteborg, en årlig omsetning på 1,5 milliarder svenske kroner og 250 ansatte.

 

 
 
 
 

Stilling ledig

Vise alle ledige stillinger

Byggekostnadskalkulator

Byggekalkulatoren gir deg et enkelt prisanslag for byggeprosjekter basert på areal og geografisk område.

Avansert byggekostnadskalkulator
Klikk her for å logge inn

Produktnyheter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Siste papirutgave

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår