Bygger nytt drikkevannsanlegg på Lillehammer

 
Bygger nytt drikkevannsanlegg på LillehammerDisse skal lede prosjektet som skal gi Lillehammer nytt vann. F.v. Marius Knørr Gabrielsen byggeleder HRP, Lars Philip Olaussen, prosjektleder Lillehammer kommune, Arne Olav Kleiven, byggeleder HRP.
For 270 millioner kroner skal innbyggerne i Lillehammer kommune få nytt prosessanlegg for sitt drikkevann. Anlegge vil bli flyttet ut av et flomutsatt område.

- Vi mangler per i dag et prosessanlegg som fjerner jern og mangan fra vannet. Dette gir oss store utfordringer i ledningsnettet. Det har tidvis både ført til belegg i ledningene og brunt vann, sier kommunens prosjektleder, Lars Philip Olaussen i en pressemelding.

Mulighetene for å bygge ut eksisterende vannverk har blitt vurdert, men konklusjonen var at dette ikke ville være lønnsomt. En slik utbygging ville heller ikke gi et mer flomsikret anlegg. Det nye bygget flyttes 35 høydemeter opp fra Lågen i forhold til dagens anlegg. De grunnvannsbrønnene som i dag gir vann vil fortsatt være vannkilden.

- Med den nye løsningen vil bygget for prosessanlegget komme ut av flomsonen, sier Olaussen.

Sweco har siden i januar i år arbeidet med detaljprosjekteringen for oppføring av nytt bygg og en egen entreprise for det prosjekttekniske ved vannbehandlingsanlegget. Gruppen som skal lede prosjektet ble startet tidligere denne uken. Tidsplanen legger opp til at en utlysning av anbudet vil komme like etter nyttår, med byggestart i mars/april. Om to år skal det nye vannverket settes i drift.

Arne Olav Kleiven og Marius Knørr Gabrielsen fra HR Prosjekt skal stå for byggeledelsen for bygget og prosessanlegget. De kommer rett fra det nye Hurdalssjøen vannbehandlingsanlegg, som Ullensaker kommune setter i drift i disse dager.

- Lillehammers sitt vannverk vil få en kapasitet som er veldig lik det som er bygget ved Hurdalssjøen. Det skal kunne produsere 200 liter vann av ypperste klasse i sekundet. Det er nok til å forsyne 80 000 mennesker, sier Kleiven.

 

 
 
 
 

Stilling ledig

Vise alle ledige stillinger

Byggekostnadskalkulator

Byggekalkulatoren gir deg et enkelt prisanslag for byggeprosjekter basert på areal og geografisk område.

Avansert byggekostnadskalkulator
Klikk her for å logge inn

Produktnyheter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Siste papirutgave

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår