Bygger Nyegaardskvartalet på Sagene

 
Bygger Nyegaardskvartalet på SageneMellom byggene skal Kvartalshagen ligge, delt inn i soner, beplantet med gress, urter, busker og trær. Både i hagerommet og på takhagene er beplantningen planlagt av landskapsarkitekt og biolog for å sikre økologisk mangfold, heter det på prosjektets hjemmeside. (Ill: Nyegaardskvartalet).
AKTUELLE PROSJEKTER: I Nycoveien 2 på Sagene i Oslo bygger Veidekke Eiendom as totalt 250 leiligheter og 28 400 kvadratmeter fordelt på 2-3 byggetrinn. Hagen er spesialdesignet for biologisk mangfold.

Av Therese Alne Bolin

Byggene blir på 5-10 etasjer og skal bli BREEAM-Nor, med energiklasse A og B. Antatt totalverdi er på 500-550 millioner kroner.

Tiltakshaver er Veidekke Eiendom og totalentreprenør er Veidekke Entreprenør. Arkitekt er Spor Arkitekter.. Det pågår nå kontrahering av resterende aktører.

Hage med biologisk mangfold

Mellom byggene skal Kvartalshagen ligge, delt inn i soner, beplantet med gress, urter, busker og trær. Både i hagerommet og på takhagene er beplantningen planlagt av landskapsarkitekt og biolog for å sikre økologisk mangfold. Hagen skjermer for innsyn, og som frodige hager flest, gir de rom for fuglekvitter og grønne dufter. Midt i det grønne landskapet er det anlagt stier frem til lekeplass og benker, så du kan sette deg ned i fred og ro under et av kirsebærtrærne og slå av en prat med naboen – eller en lekekamerat.

Veidekke Eiendom søker om BREEAM-sertifisering i forbindelse med dette prosjektet, en metode og et verktøy for bærekraftige byggeløsninger fra idé til planlegging og helt frem til ferdigstilling.

Kvartalet består av tre enkeltstående bygg. Hus 1 danner en bue mot Vitaminveien og Nycoveien, og ligger som en skjermende hånd rundt boligene og den frodige, felles kvartalshagen. Basisbebyggelsen er sammenhengende opp til 5. etasje, og på toppen av denne er det bygget tre tårn med leiligheter, som strekker seg ytterligere fem etasjer mot det blå. Hus 2 og 3 er fem etasjer høye, og står på linje mot Sandakerveien. Alle leilighetene holder god standard hva gjelder inneklima og kvaliteter.

Ferdigstillelse estimert til 4. kvartal 2020.

FAKTA:

Prosjektnavn: Nyegaardskvartalet, trinn 1

Byggeplass: Nycoveien 2, Sagene

Fylke:    Oslo

Verdi(Mil.):        500-550 Mnok

Byggestart:        september 2018

 Ferdig:                juni 2021

 Byggeperiode: 34 Måneder

 Entr. form:        Totalentreprise

 Tiltakshaver: Veidekke Eiendom AS

Totalentreprenør: Veidekke Entreprenør AS

RI Reguleringsplan: Spor Arkitekter AS

Arkitekt: Spor Arkitekter AS

Jobber du mot prosjektmarkedet og ønsker å komme tidlig inn i prosjektene?

Byggfakta kartlegger alle byggeprosjekter i Norge og viser resultatene via tjenesten Byggfakta Live.

 

 
 
 
 

Stilling ledig

Vise alle ledige stillinger

Byggekostnadskalkulator

Byggekalkulatoren gir deg et enkelt prisanslag for byggeprosjekter basert på areal og geografisk område.

Avansert byggekostnadskalkulator
Klikk her for å logge inn

Produktnyheter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Siste papirutgave

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår