Bygger nye skoler i Nittedal til 1250 elever

 
Bygger nye skoler i Nittedal til 1250 eleverSlik skal Elvetangen skole i Hakadal bli. En skole som skal erstatte de to skolene Hagen og Kirkeby. (Illustrasjon: Backe Oppland AS/Arkitektgruppen Lille Frøen AS/Bjørbekk & Lindheim Landskapsarkitekter AS)
AKTUELLE PROSJEKTER: Nittedal kommune bygger både en ny barneskole for 700 elever på Elvetangen i Hakadal og en ny ungdomsskole for 550 elever. Den nye felles barneskolen skal ha svømmehall, idrettsanlegg og bygges som Breeam excellent.

Av Therese Alne Bolin

 

Kommunen gjennomfører de to prosjektene som to enkeltstående samspillsentrepriser med samspill i både forprosjektfasen og gjennomføringsfasen.

For ungdomsskolen har kommunen ved Nittedal eiendom KF inngått kontrakt med Backe Stor-Oslo og Backe Romerike om bygging. Arbeidet startet 28. september i fjor, og skal være ferdig til september 2020. Prislappen på ungdomsskolen er 230 millioner kroner.

Store miljøambisjoner

Nittedal kommune har store ambisjoner for Nittedal ungdomsskole. Grønn Byggallianse har sertifisert prosjekteringen til BREEAM – NOR Excellent, som ifølge kommunen da betyr at skolen vil bli Norges mest miljøvennlige ungdomsskole.

Kontrahering av underleverandører

Når det gjelder barneskolen er det Backe Oppland som skal bygge prosjektet, som er tegnet av Arkitektgruppen Lille Frøen, mens Bjørbekk & Lindheim Landskapsarkitekter har tegnet området rundt skolen.

Det pågår for tide kontrahering av underleverandører.

Prosjektet vil, inkludert flomvoller og trafikale løsninger, koste over 500 millioner kroner.

Det planlegges et torg som kan fungere som samlingsplass for skole, idrett og på festdager. Hakadal Idrettslag har inngått avtale med kommunen og får nye baner tilsvarende det de har i dag, samt nytt klubbhus og styrkerom, i tillegg til idrettshall og svømmehall med tribuner. Disse fasilitetene er plassert nær hovedadkomsten. Det er lagt opp til mulighet for allsidig bruk av idrettshallen og svømmehallen både på dagtid og på kveldstid.

Bærekraftig og grønt

Fasaden på barneskolen blir av miljøvennlig, variert trevirke med oppdeling og markering som gjør det lett å orientere seg og som gir anlegget særpreg. Det er foreslått bærekraftige materialer og robuste drifts- og vedlikeholdsløsninger.

 

FAKTA:

Elvetangen felles barneskole

Kommune:         Nittedal

Verdi:                456 millioner kroner

Byggestart:        april 2019

Ferdig: september 2022

Byggeperiode:   42 Måneder

Tiltakshaver: Nittedal kommune

Totalentreprenør: Backe Oppland AS

Arkitekt: Arkitektgruppen Lille Frøen AS

Landskapsarkitekt: Bjørbekk & Lindheim AS

RI Byggeteknikk: Norconsult AS

 

Jobber du mot prosjektmarkedet og ønsker å komme tidlig inn i prosjektene?

Byggfakta kartlegger alle byggeprosjekter i Norge og viser resultatene via tjenesten Byggfakta Live.

 

Last også ned vår rapport om: De 100 kommunene som har de største prosjektplanene

 

 

 

 
 
 
 

Stilling ledig

Vise alle ledige stillinger

Byggekostnadskalkulator

Byggekalkulatoren gir deg et enkelt prisanslag for byggeprosjekter basert på areal og geografisk område.

Avansert byggekostnadskalkulator
Klikk her for å logge inn

Produktnyheter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Siste papirutgave

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår