Bygger ny ungdomskole på Risenga i Asker

 
Bygger ny ungdomskole på Risenga i AskerSignerte kontrakt for byggingen av nye Risenga ungdomsskole: Thomas Fredrik Ruud, rektor, Risenga ungdomsskole, Stein Grimstad, virksomhetsleder, prosjekt og utvikling i Asker kommune, Mette Kringen, prosjektleder Asker kommune, Georg Dehlie, prosjektutvikler NCC Building Norge, Leif Frode Onarheim, varaordfører i Asker kommune, Are Strøm, leder NCC Building Norge, Gunnar Ulvestad, avdelingsleder NCC Building Norge. (Foto: Cato Gustavson/NCC/Asker kommune)
AKTUELLE PROSJEKTER: NCC Building og NSW Arkitektur ny ungdoms- og kulturskole på Risenga. Byggearbeidet skal skje uten fossilutslipp.
- Vi gleder oss til å få en moderne, fremtidsrettet og fleksibel skole på Risenga. Den nye ungdomsskolen får gode undervisningsarealer som fremmer læring, inkludert egne arealer til kulturaktiviteter. Kulturlokalene vil komme mange til gode. Kulturlivet i Asker har lenge hatt behov for flere lokaler tilpasset sine behov, og representanter fra kulturorganisasjonene har vært involvert i planleggingsfasen. Vi håper og tror at både elever, lærere og kulturaktører blir fornøyde med det nye bygget. Nå ser vi frem til et godt samarbeid med NCC i byggeprosessen, sier varaordføreren i Asker kommune, Leif Frode Onarheim, i en pressemelding.
 
Fossilfri bygging
Kontrakten omfatter utvikling og bygging av nytt skolebygg og kulturaktivitetssenter for 540 elever fordelt på 6700 kvadratmeter over tre etasjer, samt tilhørende utearealer og sykkelparkering. Bygget bygges fossilfritt som innebærer at byggeplassen bruker energikilder som ikke gir utslipp av CO2.
 
Tett samarbeid
Byggeprosjektet gjennomføres som en totalentreprise med utvikling og design i tett samarbeid med byggherre, underleverandører og tekniske rådgivere og har en verdi på 163 millioner kroner, skriver NCC. Riving av gammel skole skjer etter høstferien 2018, og byggearbeidene er i gang på nyåret 2019 med ferdigstillelse september 2020.
- Prosjektgruppen ser frem til å samarbeide tett med både byggherre, arkitekt og alle de involverte gjennom prosjektets konkretiserings- og byggefase. Dette er et utmerket utviklingsprosjekt hvor både byggherre, brukere, skoleledelse, arkitekt, tekniske underentreprenører og konsulenter sammen med oss i NCC har bidratt i prosessen og som vi ser frem til å se resultatet av, sier Gunnar Ulvestad, avdelingsleder i NCC Building.
- Vi har bygget mye for Asker kommune tidligere senest Kistefossdammen barnehage i Heggedal. Vi opplever Asker kommune som en meget profesjonell, seriøs og etterettelig byggherre når det gjelder valg av konkurranse- og samarbeidsformer og vi ser frem til samarbeidet, sier Ulvestad.
 
FAKTA:
Skolebygg og kulturbygg 
Byggetid: Q1 2019 – Q4 2020 
Byggherre: Asker kommune 
Entreprenør: NCC Building 
Arkitekt: NSW 
Arkitektur Entrepriseform: Totalentreprise med utvikling og design 
Kontraktsverdi: 163 millioner kroner
Størrelse: 6700 kvadratmeter 
Antall elever: 540 
Bærekraft: Fossilfri byggeplass
 
 

 
 
 
 

Aktivitetskalender

Vis alle

  

Nytt om navn

Vis alle

  

Bygg Reis Deg 2017

Vis alle

  

Prosjektnyheter

Vis alle

  

Produktnyheter

Vis alle

  

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår