Bygger ny gangbro på Brakerøya

 
Bygger ny gangbro på BrakerøyaGangbroa på Brakerøya stasjon skal ligge mellom stasjonen og det nye sykehusets hovedinngang. (Il: Drammen Helsepark).
På Brakerøya stasjon kommer gangbro. Den skal stå klar til bruk høsten 2024. Grunnarbeidene gjøres sommeren 2021.

I Drammen Helsepark planlegges et torg med navn Stasjonsforbindelsen. Det er ikke uten grunn. Torget gir direkte adgang til gangbroa på Brakerøya stasjon og ligger mellom stasjonen og det nye sykehusets hovedinngang.

Jon Chr. Simenstad i Drammen Helsepark er prosjektleder for planleggingen av den nye broa. Den får både trapper og heis og er et samarbeidsprosjekt med sykehuset. Kostnadene fordeles mellom partene.

– Vi skal sikre full universell utforming. Alle skal kunne bruke broforbindelsen som gir en direkte forbindelse fra jernbanestasjonen til sykehuset og helseparken, sier Simenstad i en pressmelding.

Gangbroen skal gjøre det enkelt for dem som kommer med tog å orientere seg. Fra gangbroen blir det direkte siktlinje rett mot sykehusets hovedinngang.

Geoteknisk i påsken

Det må gjøres en god del grunnarbeid for å etablere den nye gangbroen. Geotekniske undersøkelser skal gjøres i påsken. Selve grunnarbeidene skal gjøres neste sommer, mens byggingen av broa planlegges i 2024.

– Planen er å åpne gangbroforbindelsen høsten 2024, sier Simenstad.

På samme tid skal sykehuset gradvis tas i bruk. Offisiell åpning er planlagt i mai 2025. Da er hele sykehuset i full drift. Samtidig planlegges åpning av første byggetrinn i Drammen Helsepark.

 

 
 
 
 

Stilling ledig

Vise alle ledige stillinger

Byggekostnadskalkulator

Byggekalkulatoren gir deg et enkelt prisanslag for byggeprosjekter basert på areal og geografisk område.

Avansert byggekostnadskalkulator
Klikk her for å logge inn

Produktnyheter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Siste papirutgave

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår