Bygger ny fagskole og tannklinikk i Grimstad

 
Bygger ny fagskole og tannklinikk i GrimstadBildet: Vinnerutkastet «Technologia» fra BRG Entreprenør, tegnet av Filter Arkitekter AS.
AKTUELLE PROSJEKTER: Nylig ble det skrevet under kontrakt for bygging av ny fagskole og tannklinikk i Grimstad. BRG Entreprenør har fått oppdraget. Filter Arkitekter har tegnet bygget.

Av Bjørn Laberg

Totalentreprisekontrakten Agder fylkeskommune inngår med BRG Entreprenør AS, beløper seg totalt til 225 millioner kroner inklusive mva. Konkurransen har vært en totalentreprise med løsningsforslag. Konkurransens tildelingskriterier har vært arkitektonisk løsning (vektet 40 %) løsningsbeskrivelse klima og miljø (vektet 20%) og pris (vektet 40%).

Bygger selv i stedet for leie

– Jeg setter stor pris på at vi endelig kan starte arbeidet med å realisere fagskolen og tannklinikken i Grimstad, sier Kai Valthyr-Hansen, avdelingsleder for utbygging i Agder fylkeskommune.

– For første gang har Agder fylkeskommune valgt å bygge, og ikke leie, en offentlig tannklinikk. At prosjektet har en offensiv og framoverlent klima- og miljøprofil og at bygget vil kunne brukes aktivt i undervisningen, håper vi vil medføre at også andre byggherrer vil se til dette prosjektet og la seg inspirere til å bidra til vårt felles ansvar for å nå FNs bærekrafts mål som gjenspeiles i Regionplan Agder 2030.

Ydmyk og offensiv entreprenør

– BRG er ydmyke og glade for å vinne denne konkurransen. Vi tar oppdraget på ytterste alvor, og skal jobbe hardt for å gjøre prosjektet til et svært godt prosjekt. BRG har lang og omfattende erfaring i å bygge skoler og har god erfaring fra å samarbeide med fylkeskommunen.

Vi har også lang erfaring fra samarbeid med våre partnere. Det er ekstra gøy at det er en tannklinikk og fagskole vi skal bygge, som tilbyr fag som står BRGs hjertet nær. Vi har flere ansatte i BRG og hos våre underentreprenører som har gått og går på fagskolen, sier daglig leder Gunnar Thompson i BRG Entreprenør AS.

Fornøyd rektor

– Det er gledelig at vi nå kan starte arbeidet med å bygge en flott  og fremtidsrettet fagskole som samlokaliserer studenter og ansatte ved begge de to fagskolelokasjonene vi har i Agder i dag.
Etter å ha vurdert flere ulike tomtealternativer landet vi heldigvis på en sentral tomt i nærheten av UiA, med de muligheter det gir for videre faglig samarbeid,  sier rektor ved fagskolen Gunnbjørg Tveiten Engehagen.

– UiA er allerede koblet på prosjektet gjennom deres deltakelse i Interregprosjekt «Scandinavian Sustainable Circular Construction» (S2C). Her er Agder fylkeskommune og UiA norske partnere og fagskolebygget er pilotcase for det norske partnerskapet, skyter prosjektleder for S2C Steinar Roppen Olsen inn.

Innovasjon, materialbruk og nye tekniske løsninger

– I dette prosjektet tar Agder fylkeskommune ytterligere steg i retning av mer klima- og miljøvennlige byggeprosjekter. Vi har krav til fossilfri byggeplass hvilket betyr at det ikke skal brukes fossilt brensel i noe del av prosjektet. Bygget vil være et plusshus som produserer mer energi enn bygget vil forbruke, og det har vært sterkt fokus på innovative løsninger.

- Fylket har stilt krav om sorptiv kjøling (varmebasert kjøleteknologi for ventilasjonsanlegg) og BRG har tilbudt bruk av saltvannsbatterier i sitt løsningsforslag. Dette viser at både byggherre og entreprenør har store ambisjoner for prosjektet, sier prosjektleder Geir Gjeruldsen fra Agder fylkeskommune.

FAKTA:

Tiltakshaver: Agder Fylkeskommune

Konkurransegrunnlag: Agder Consult AS

Totalentreprenør: BRG Entreprenør AS

RI Reguleringsplan: Stærk & Co

Arkitekt: Filter Arkitekter AS

 

Jobber du mot prosjektmarkedet og ønsker å komme tidlig inn i prosjektene?

Byggfakta kartlegger alle byggeprosjekter i Norge og viser resultatene via tjenesten Byggfakta Smart.


 

Last også ned vår rapport om: De 100 kommunene som har de største prosjektplanene

 

 

 

 
 
 
 

Stilling ledig

Vise alle ledige stillinger

Byggekostnadskalkulator

Byggekalkulatoren gir deg et enkelt prisanslag for byggeprosjekter basert på areal og geografisk område.

Avansert byggekostnadskalkulator
Klikk her for å logge inn

Produktnyheter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Siste papirutgave

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår