Bygger ny bydel til over to milliarder

 
Bygger ny bydel til over to milliarderPå Sørumsvingen skal det i løpet av de nærmeste årene bygges opp mot 600 boliger i en blanding av småhus og leiligheter. (Ill: Bolig Partner).
På Sørumsand utenfor Oslo skal boligutvikleren Bolig Partner sammen med Bonum og Hellvik Hus i gang med en helt ny bydel med opp mot 600 boliger. Prosjektet har en verdi på anslagsvis 2 – 2,5 milliarder kroner.

De såkalte randsonene til storbyene blir stadig mer attraktive for utbyggere. Det er stor byggeaktivitet i områdene rundt flere byer i Norge. Et slikt område er Romerike utenfor Oslo, hvor det har vært en sterk utvikling de senere årene. Foreløpige tall fra Prognosesenteret viser at det totalt sett har blitt gitt igangsettingstillatelser til 6.300 boliger i regionen de to siste årene. I 2019 og 2020 anslår Prognosesenteret gjennom sin tjeneste KommuneMonitor at det blir igangsatt ytterligere 5.600 nye boliger i samme område*.

- Befolkningsveksten fremover ventes å bli prosentvis sterkest i randkommunene til de store byene. I pendleravstand kan du fortsatt utnytte byens kvaliteter og arbeidsmarked, men komme unna med lavere boligkostnader. Ifølge SSBs befolkningsframskriving basert på hovedalternativet, er det eksempelvis ventet dobbelt så sterk prosentvis befolkningsvekst i Sørum kommune de neste 15 årene sammenlignet med Oslo, sier sjeføkonom i Prognosesenteret, Nejra Macic i en pressemelding.

Mer attraktivt for utbyggere

Bedre tilgang på utbyggingstomter enn inne i bykjernen, lavere tomtepriser og god infrastruktur med kort reisetid inn mot byen, bidrar til å gjøre randsoner attraktive for utbyggere og større prosjekter.

- Vi venter at randsonene vil bygges ut i større grad fremover, men kun der det er gode kollektivforbindelser inn til byene. Begrensninger på hvor høyt og hvor man kan bygge i byene vil kunne begrense videre urbanisering i bykjernene, og heller flytte denne urbaniseringen til de attraktive randkommunene, sier Nejra Macic.

Bolig Partner opplever at mange kommuner tar denne trenden på alvor og er offensive.

- Vi opplever generelt at kommunene rundt storbyene er flinke til å legge til rette for økt boligutbygging og utvikling. I tillegg gjør lavere tomtepriser at vi kan bygge ulike typer boliger med lavere kvm-pris enn inne i bykjernen. Mange ønsker seg rekkehus eller enebolig med en liten hageflekk, da må de ofte ut av sentrum av de største byene. Det gjør områder som Sørumsand ettertraktet, sier Knut Moe i BoligPartner i pressemeldingen.

Vil kunne gi plass til 1.500 nye innbyggere

Prosjektet som Bolig Partner sammen med partnerne Bonum og Hellvik Hus nå skal i gang med på Sørumsand, heter Sørumsvingen. Her skal det bygges en blanding av leiligheter i blokk og diverse konsentrert småhusbebyggelse. Salgsstart på første byggetrinn tar til i mars/april. Så lanseres de øvrige byggetrinnene fortløpende.

- På Sørumsvingen skal det i løpet av de nærmeste årene bygges opp mot 600 boliger i en fin blanding av småhus og leiligheter. Prosjektet retter seg mot en bred målgruppe, og boligene vil være attraktive for mange – både for Oslo-boere som ønsker seg større plass, og for de som allerede bor i regionen, sier Ruben Wilhelmsen, markedssjef i Bonum.

Når hele feltet er bygd ut vil det tilføre kommunen 1.200 – 1.500 nye innbyggere. Ordføreren i Sørum gleder seg over veksten.

- Sørumsand er utpekt som knutepunkt for videre utvikling på Romerike. Vi ønsker å ta vår del av befolkningsveksten, fordi det legger til rette for mer aktivitet, mer næring, mer kultur og enda sterkere behov for bedre kollektivdekning i området. At utbyggere som Bolig Partner med partnere velger å satse på Sørumsand er gledelig, sier ordfører i Sørum kommune, Marianne Grimstad Hansen.

 

 
 
 
 

Stilling ledig

Vise alle ledige stillinger

Byggekostnadskalkulator

Byggekalkulatoren gir deg et enkelt prisanslag for byggeprosjekter basert på areal og geografisk område.

Avansert byggekostnadskalkulator
Klikk her for å logge inn

Produktnyheter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Siste papirutgave

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår