Bygger næringspark på 800 dekar

 
Bygger næringspark på 800 dekarFra venstre: Hanne Embretsen, Anders Høstmælingen, Morten Hotvedt, Ann-Sire Fjerdingstad (ordfører) Fredrik Staubo Jensen og Helene Mork.
Planene for den 800 dekar store Fiskumparken er klar, byggingen starter neste sommer, rett før åpningen av nye E134. Beliggenheten tett inntil E134 mellom Drammen og Kongsberg er perfekt lokalisering for selskaper som betjener markedene vest for Oslo, mener de som står bak.

Vestaksen Eiendom står bak næringsparken som henvender seg spesielt til industri-, logistikk- og handelsbedrifter.
- Drømmekunden er Amazon. Her har vi plass til selskapets varehus for Norge, sier administrerende direktør Morten Hotvedt i en pressemelding fra Vestaksen Eiendom.

Største næringsløftet
Ordfører i vertskommunen Øvre Eiker, Ann Sire Fjerdingstad er også glad.

– Fiskumparken er det største næringsløftet vi noen gang har gjort i vår kommune. Jeg ser fram til at bedriftene tar i bruk parken, at det etableres arbeidsplasser her og at flere bosetter seg i nærområdet. Her på Fiskum ligger alt til rette, sier ordføreren, og viser fram ferdig av- og påkjøring til E134, utsikten over Eikeren og Fiskumvannet og forteller at her er det klargjorte boligområder, skole, idrettsanlegg og jernbanestasjon rett ved.

Fremtidsperspektiv
Parken planlegges for teknologiske nyvinninger, for eksempel selvgående busser.

- I Fiskumparken får vi 500.000 kvadratmeter bygg spesielt tilrettelagt for bedrifter innen logistikk, industri, handel, byggevare, proffhandel, kontor og lager, forteller Hotvedt som mener at beliggenheten kloss inntil E134 er perfekt. Byggingen i parken starter samtidig som den nye E134 mellom Damåsen og Saggrenda åpner. Det gir vesentlig kortere kjøretid på Europaveien som er korteste vei mellom Drammen og Haugesund.

Vil bygge i tre
Det planlegges mye bygging i trematerialer.

– Det passer godt inn i Øvre Eiker. Og opplevelsesparken passer perfekt til vår profil som frisklivskommune, sier Fjerdingstad i pressemeldingen.

 

 
 
 
 

Stilling ledig

Vise alle ledige stillinger

Byggekostnadskalkulator

Byggekalkulatoren gir deg et enkelt prisanslag for byggeprosjekter basert på areal og geografisk område.

Avansert byggekostnadskalkulator
Klikk her for å logge inn

Produktnyheter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Siste papirutgave

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår