Bygger miljøvennlige leiligheter nord for Stockholm

 
Bygger miljøvennlige leiligheter nord for StockholmBildet: HMB Construction skal bygge fire høyhus i den første av to etapper i Tallbohov Electric Village for Fastighets AB Tornet. Foto: Strategisk Arkitektur
HMB Construction, et datterselskap i AF Gruppen, har fått oppdraget med å bygge 180 utleieleiligheter i prosjektet Tallbohov Electric Village i Järfälla kommune nord for Stockholm.

Kontraktssummen er på 237 millioner svenske kroner, ekskl. mva.

HMB Construction skal bygge fire høyhus i den første av to etapper i Tallbohov Electric Village for Fastighets AB Tornet. Boligprosjektet inngår i et forskningsprosjekt som med støtte fra det statlige forvaltningsorganet Boverket utvikler bærekraftige og innovative bygg.

Leilighetene vil være tilnærmet selvforsynte med energi. Oppvarmingssystemet styres ved hjelp av kunstig intelligens, som velger den energikilden som der og da gir lavest karbonutslipp – solenergi, bergvarme, fjernvarme eller tradisjonell elektrisitet.

-  Det AF Gruppen bygger skal være bra for mennesker, samfunnet og miljøet. Vi er glade for å kunne bidra i et prosjekt som kan realisere noen av fremtidens energi- og oppvarmingsløsninger, sier Bård Frydenlund, konserndirektør for Sverige i AF Gruppen, i en pressemelding.

Grunnarbeidene starter i løpet av våren og leilighetene beregnes å være klare for innflytting sommeren 2023. Totalt planlegges 300 leiligheter i Tallbohov Electric Village.

HMB Construction er ett av syv datterselskaper i AF Gruppen Sverige. HMB bygger i Stockholm, Mälardalen, Dalarna, Västmanland, Uppland og Gästrikland. Selskapet omsetter for 1,4 milliarder svenske kroner (2019).

 

 

 
 
 
 

Stilling ledig

Vise alle ledige stillinger

Byggekostnadskalkulator

Byggekalkulatoren gir deg et enkelt prisanslag for byggeprosjekter basert på areal og geografisk område.

Avansert byggekostnadskalkulator
Klikk her for å logge inn

Produktnyheter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Siste papirutgave

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår